Οι χώρες με τις περισσότερες γυναίκες μάνατζερ στην ΕΕ [λίστα] - iefimerida.gr

Οι χώρες με τις περισσότερες γυναίκες μάνατζερ στην ΕΕ [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις μία στις ανώτατες διευθυντικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση καταλαμβάνουν γυναίκες παρά το γεγονός ότι αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του εργατικού δυναμικού.

Οσο για τις μισθολογικές απολαβές μεταξύ των δύο φύλων το χάσμα παραμένει με τους άνδρες να αμείβονται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι γυναίκες στην ΕΕ, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, καταλαμβάνουν μόλις μία στις τρεις (το 35%) ανώτατες διευθυντικές θέσεις. Σχεδόν 7,3 εκατ. άνθρωποι διατηρούν διευθυντικές θέσεις στην ΕΕ (σε επιχειρήσεις με 10 άτομα και άνω). Εξ αυτών 4,7 εκατ. (το 65%) είναι άνδρες και 2,6 εκατ. (το 35%) είναι γυναίκες.

Οι χώρες με τις περισσότερες γυναίκες μάνατζερ στην ΕΕ [λίστα] | iefimerida.gr 0

Οι μισθοί των γυναικών- μάνατζερ

Σε επίπεδο μισθών, οι μέσες αμοιβές για τις γυναίκες manager στην ΕΕ είναι κατά 23,4% κατώτερες από αυτές των ανδρών. Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, το υψηλότερο ποσοστό των γυναικών μάνατζερ καταγράφεται:

  • Στη Λετονία (53%)
  • Ακολουθούν η Βουλγαρία και η Πολωνία (44%)
  • Επεται η Ιρλανδία  (43%) 
  • Εσθονία (42%)
  • Λιθουανία, Ουγγαρία και Ρουμανία (41%)
  • Γαλλία και Σουηδία (40%)

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται γυναικών manager στο σύνολο του εργατικού δυναμικού καταγράφονται στη Γερμανία, την Ιταλία και την Κύπρο (22%), στο Βέλγιο και την Αυστρία (23%) και στο Λουξεμβούργο (24%). Σημειώνεται ότι για την Ελλάδα και την Κροατία η Eurostat δεν έχει τα σχετικά στοιχεία.

Το χάσμα στις μισθολογικές απολαβές

Σε επίπεδο μισθών, οι μέσες αμοιβές για τις γυναίκες manager στην ΕΕ είναι κατά 23,4% κατώτερες από αυτές των ανδρών. Το υψηλότερο μισθολογικό χάσμα υπέρ των ανδρών καταγράφεται στην Ουγγαρία (33,7%), στην Ιταλία (33,5%) και στην Τσεχία (29,7%). Ακολουθούν η Σλοβακία (28,3%), η Πολωνία (27,7%), η Αυστρία (26,.9%), η Γερμανία (26,8%), η Πορτογαλία (25,9%), η Εσθονία (25,6%) και η Μεγάλη Βρετανία (25,1%). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι χαμηλότερο στη Ρουμανία (5%), στη Σλοβενία (12,4%), στο Βέλγιο (13,6%) και στη Βουλγαρία (15%).

Οι χώρες με τις περισσότερες γυναίκες μάνατζερ στην ΕΕ [λίστα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurostat
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ