ΝΔ: Σε τραγική κατάσταση στο ασφαλιστικό- Το απόλυτο χάος στον ΕΦΚΑ - iefimerida.gr

ΝΔ: Σε τραγική κατάσταση στο ασφαλιστικό- Το απόλυτο χάος στον ΕΦΚΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ασφαλιστικό εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

«Ποτέ στο παρελθόν το ασφαλιστικό δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση. Στον ΕΦΚΑ επικρατεί το απόλυτο χάος! Στοιχεία χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν χαθεί ενώ οι εξοντωτικές εισφορές “σκοτώνουν” κάθε δημιουργική προσπάθεια» επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Το αδιέξοδο με τα μπλοκάκια οδηγεί την Κυβέρνηση από λάθος σε λάθος και τους ασφαλισμένους σε πλήρη απόγνωση και την ίδια ώρα το φιάσκο με το μαθηματικό τύπο ακυρώνει στην πράξη το Νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και τις ελπίδες των νέων συνταξιούχων να λάβουν σύνταξη αναφέρει σχετικά προσθέτοντας ότι όλοι οι νέοι συνταξιούχοι – από τον περασμένο Μάιο - έχουν χάσει 20% μεσοσταθμικά της σύνταξής τους.

Επιπλέον καταγγέλει το γεγονός ότι 102.000 κύριες συντάξεις παραμένουν σε εκκρεμότητα παρά το γεγονός ότι από τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν. 4438/2016 και δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε θέσει και έχει δεσμευτεί, οι 102.000 κύριες συντάξεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα πρέπει να εκδοθούν μέχρι και τον προσεχή Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι σήμερα, θα έπρεπε - στους 4 μήνες που μεσολάβησαν - να έχουν ήδη εκδοθεί και απονεμηθεί περίπου 30.000 συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά τους. Αντ’ αυτού δεν έχει δοθεί ούτε μια σύνταξη, σχολιάζει ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ ασφαλιστικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ