Η Μέριλ Στριπ και ο Τομ Χανκς θα πρωταγωνιστήσουν σε ταινία του Σπίλμπεργκ - iefimerida.gr

Η Μέριλ Στριπ και ο Τομ Χανκς θα πρωταγωνιστήσουν σε ταινία του Σπίλμπεργκ

Πηγή φωτογραφίας: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Deadline αναφέρει πως η Μέριλ Στριπ, ο Τομ Χανκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πρόκειται να συνθέσουν μια ονειρική ομάδα με σκοπό την επίτευξη μιας ταινίας που θα έχει να κάνει με την διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου.

Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία στην οποία συνεργάζονται οι δύο διάσημοι ηθοποιοί. Επίσης, θα είναι η πρώτη ταινία στην οποία η Μέριλ Στριπ θα εμφανιστεί σε ταινία του Σπίλμπεργκ, παρότι η φωνή της είχε ερμηνεύσει στο παρελθόν την μπλε νεράιδα στο «A.I. Artificial Intellegince». Ο Χανκς με τον Σπιλμπεργκ θα συνεργαστούν για πολλοστή φορά στην καριέρα τους («Saving Private Ryan», «Catch me if You Can»,«The Terminal» κλπ).

Η ταινία φέρει τον τίτλο«The Post» και είναι βασισμένη σε σενάριο γραμμένο από την Λιζ Χάνα, το οποίο εξιστορεί τις προσπάθειες της Washington Post κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να διαρρεύσει διάφορα έγγραφα του Πενταγώνου, τα οποία μοιραία θα ξεσκεπάσουν καίρια ζητήματα σε σχέση με τον πόλεμο του Βιετνάμ,τα οποία η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κρατούσε σε πλήρη μυστικότητα.

Η Στριπ θα ερμηνεύσει τον ρόλο της εκδότριας Kay Graham ενώ ο Χανκς θα έχει τον ρόλο του συντάκτη Ben Bradlee. Η Graham και ο Bradlee θα παλέψουν ενάντια στην κυβέρνηση του Νίξον, υπερασπίζοντας το δικαίωμα τους να δημοσιεύουν πληροφορίες από τα εν λόγω έγγραφα.

Παρότι το έργο είναι βασισμένο σε μια παλιά ιστορία, παραμένει πάντοτε επίκαιρο. Είναι γεγονός πως και η Στριπ αλλά και ο Χανκς έχουν υπάρξει άκρως ειλικρινείς σχετικά με τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα τώρα που οι Η.Π.Α. βρίσκεται στον απόηχο των συνεχόμενων επιθέσεων του Ντόναλντ Τραμπ στον ελεύθερο τύπο.

«Χρειαζόμαστε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κρατούν την δύναμη τους και να υποδεικνύουν όλα τα κακώς κείμενα που λαμβάνουν χώρα στα μέρη μας» είπε η Στριπ όταν δεχόταν το Cecil B. Demile Award τον Ιανουάριο στα Golden Globes.

«Γιαυτό οι ιδρυτές μας κράτησαν ακέραιο τον τύπο και τις ελευθερίες του στο σύνταγμα μας. Έτσι ζητώ από το ξένο δημοσιογραφικό σώμα του Χόλιγουντ και από όλους εμάς που απαρτίζουμε αυτήν την κοινότητα να υποστηρίξουν την επιτροπή που προστατεύει τους δημοσιογράφους. Διότι θα τους χρειαστούμε να πάνε μπροστά. Και θα μας χρειαστούν για να προστατέψουμε την αλήθεια»

Ο Χανκς αρχικά δώρησε μια μηχανή του καφέ στον δημοσιογραφικό τύπο του Λευκού Οίκου κατά την κυβέρνηση του Τζόρτζ Μπους και έπειτα την αντικατέστησε όταν ο Μπαράκ Ομπάμα βρισκόταν στην εξουσία. Την περασμένα βδομάδα έδωσε στους δημοσιογράφους της Ουάσινγκτον μια νέα μηχανή, συνοδευόμενη από ένα σημείωμα που έλεγε «Συνεχίστε τον δίκαιο αγώνα για την αλήθεια, την δικαιοσύνη και την Αμερικάνικη παράδοση. Πρωτίστως, συνεχίστε την μάχη σας για την αλήθεια»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέριλ Στριπ Τομ Χανκς Σπίλμπεργκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ