Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου με τους θεσμούς - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου με τους θεσμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο ξενοδοχείο Χίλτον η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Εφης Αχτσιόγλου με του επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Η αποστολή των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, τόνισε πως «παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος». Τέλος, επανέλαβε: «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr πάντως, η παραμονή των εκπροσώπων των Θεσμών παρατείνεται ουσιαστικά κατά μερικές ώρες προκειμένου να γίνουν κάποιες ακόμη επαφές με την ελληνική πλευρά σήμερα το απόγευμα.

Ετσι, οι Θεσμοί αναμένται να αναχωρήσουν από την Αθήνα αύριο προκειμένου να συμμετέχουν στο Euroworking Group. Από εκεί και πέρα άγνωστο παραμένει το πότε θα επιστρέψουν ξανά οι εκπρόσωποι των δανειστών. Αν στο αυριανό Euroworking Group διαπιστωθεί πρόοδος οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν μετά από λίγες ώρες στην Αθήνα. Αν επιστρέψουν αυτό σημαίνει ότι οι δύο πλευρές θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει συμφωνία μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις 20 Μαρτίου οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή δεν επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών και προτιμήσουν την εκ του μακρόθεν ανταλλαγή στοιχείων με την ελληνική πλευρά, τότε απομακρυνόμαστε από το ενδεχόμενο για συμφωνία στο Eurgroup.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα αμέσως μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους κυβέρνησης. Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυβερνητικοί παράγοντες δεν αποκλείουν οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών να επιστρέψουν μετά το Euro Working Group («παρόλο που δεν υπάρχει πρόγραμμα», όπως είπαν χαρακτηριστικά). Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει μια νέα προσπάθεια για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κομισιό εκπροσωποι θεσμων Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ