Μαλαισία: Ακόμη και αν χρειαστούν πέντε χρόνια, θα ρίξουμε φως στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ - iefimerida.gr

Μαλαισία: Ακόμη και αν χρειαστούν πέντε χρόνια, θα ρίξουμε φως στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Πηγή φωτογραφίας: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και αν χρειαστούν πέντε χρόνια, η Μαλαισία είναι αποφασισμένη να ρίξει φως στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ και να ανακρίνει τους 3 υπόπτους που κρατούνται εντός των τειχών της βορειοκορεάτικης πρεσβείας στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η αστυνομία της Μαλαισίας έχει ήδη παραταγμένους 10 αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα, κλείνοντας την πρόσβαση του δρόμου προς την πρεσβεία σε αντίδραση της απαγόρευσης της Πιονγκγιαν, η οποία δεν επιτρέπει στους Μαλαίσιους που ζουν στη Βόρειο Κορέα να φύγουν από τη χώρα.

Μετά την απόφαση αυτή, η Μαλαισία προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση ενώ πλέον οι μαλαισινιακές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να ανακρίνουν τους υπόπτους για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδερφού του Βορειοτάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, όταν του χορηγήθηκε δηλητήριο VX, το οποίο είναι ένα ισχυρό νευροτοξικό αέριο.

Στη δολοφονία φαίνεται πως έχουν εμπλακεί οκτώ Βοριεοκορεάτες, από τους οποίους οι τέσσερεις κατάφεραν να φύγουν από τη Μαλαισία, τρεις κρατούνται στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ και ένας αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν υπήρχαν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.

«Θα περιμένουμε έξω ακόμη κι αν χρειαστούν πέντε χρόνια. Κάποιος τελικά θα βγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της αστυνομίας, Χάλιντ Αμπού Μπακάρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ