Η φρεγάτα «Κουντουριώτης» σε ασκήσεις με αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Αιγαίο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η φρεγάτα «Κουντουριώτης» σε ασκήσεις με αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Αιγαίο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή 05 Μαρτίου 2017, η φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ συμμετείχε σε ασκήσεις με αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην περιοχή Κρητικού - Μυρτώου Πελάγους.

Συγκεκριμένα η ελληνική φρεγάτα αποπλέοντας από το Ναύσταθμο Κρήτης, εκτέλεσε εν πλω ασκήσεις (PASSEX) με μονάδες της Ναυτικής Δύναμης Επιχειρήσεων 2 (Carrier Strike Group 2) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στην περιοχή Κρητικού - Μυρτώου Πελάγους.

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν πέραν του ελληνικού πλοίου το αεροπλανοφόρο USS GEORGE H. W. BUSH, το καταδρομικό USS PHILIPPINE SEA καθώς και αριθμός από τα οργανικά αεροσκάφη και ελικόπτερά τους.

Η φρεγάτα «Κουντουριώτης» σε ασκήσεις με αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Αιγαίο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η φρεγάτα «Κουντουριώτης» σε ασκήσεις με αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Αιγαίο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η φρεγάτα «Κουντουριώτης» σε ασκήσεις με αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Αιγαίο [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας «Κουντουριώτης»
Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.630 τόν.
Πρόωση: 2 RR Olympus 56.800 HR, 2 RR Tyne 10
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 1 πυροβόλο 76χιλ. ΟΤΟ Melara, 1 σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε/Ε Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντίμετρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2 Ε/Κ ΑΒ 212ASW.

Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Koninklijka Maatschappij de Schelde στο Vlissingen της Ολλανδίας και εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού στις 26 Οκτωβρίου 1978. Αγοράσθηκε από το Π.Ν. και η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας έγινε στο Den Helder της Ολλανδίας στις 15 Δεκεμβρίου 1997, με πρώτο κυβερνήτη τον Ανπχο Δ. Ελευσινιώτη ΠΝ. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1998. Του ιδίου τύπου: EΛΛΗ, ΛΗΜΝΟΣ, AΔΡΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ και ΚΑΝΑΡΗΣ. Από τον Ιούλιο του 2004 έως το Μάρτιο του 2006 το πλοίο βρισκόταν σε επισκευή εκτελώντας εκσυγχρονισμό μέσης ζωής στα Ε.Ν.Α.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φρεγάτα αεροπλανοφόρο ασκήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ