Αβραμόπουλος: Θα ενισχυθεί η συνεργασία της ΕΕ με την Αίγυπτο σε μετανάστευση και ασφάλεια - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: Θα ενισχυθεί η συνεργασία της ΕΕ με την Αίγυπτο σε μετανάστευση και ασφάλεια

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επίσημο γεύμα εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, συμμετείχε την Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον Sameh Shoukry, με τον οποίο και συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο, ο Επίτροπος Μετανάστευσης δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Αίγυπτο είναι μεγάλης σημασίας.

Στο μέλλον θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω εμβάθυνσή της στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Θα ήθελα να συγχαρώ την Αίγυπτο για τη συνεργασία που έχουμε αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλει σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Η Αίγυπτος αποτελεί έναν στρατηγικό εταίρο για την Ευρώπη. Επιθυμούμε να κάνουμε περισσότερα μαζί στο μέλλον. Πρόκειται για μια χώρα που όχι μόνο έχει σταθερότητα αλλά και που μπορεί να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο σε αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ