Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

«Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Gutenberg, η Σχολή Επιστημών Αγωγής Π.Τ.Ν του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το συλλογικού τόμο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως σήμερα» που επιμελήθηκε η Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, επίκ. καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γεώργιος Δ. Καψάλης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος της ΕΡΤ, ο Περικλής Πολίτης, αν. καθηγητής Τμήματος ΜΜΕ του ΑΠΘ, η Λίνα Ρόζη, επ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών, Fellow CHS – GR, Harvard University και ο Γιάννης Μαμάης, διευθυντής Πολιτιστικού Προγράμματος 3ου Θερινού Πανεπιστημίου. Στον Ιανό, στις 12 το μεσημέρι (Σταδίου 24, Αθήνα)

«Λεύγες» στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις εκδόσεις .poema παρουσιάζουν την ποιητική σύνθεση του Βασίλη Ρούβαλη. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Βέης και οι συγγραφείς και κριτικοί λογοτεχνίας Κώστας Βούλγαρης και Ζαχαρίας Κατσακός.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα της δραματοποιημένης εκδοχής του βιβλίου που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο Θέατρο της Ελληνοαμερικάνικής Ένωσης, στις 7.30 το βράδυ (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα στη Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο IANOS σε συνεργασία με τα Δ.Σ. των σωματείων Πανελλήνια Ένωση Γυναικών και Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη μνήμη της πολυβραβευμένης συγγραφέως Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη. Για το έργο και την προσωπικότητά της θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αγγελική Βαρελά, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Μάνος Κοντολέων, η κόρη της Νατάσα Δαρκαδάκη και οι συνεργάτιδές της Γεωργία Νικολαΐδου και Μαρία Παπαευαγγέλου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Λογοτεχνική βραδιά με τον Boualem Sansal στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2017, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι εκδόσεις Διάμετρος παρουσιάζουν το συγγραφέα Boualem Sansal και το μυθιστόρημα «2084, Το τέλος του κόσμου» που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας». Ο πολυβραβευμένος Boualem Sansal χρησιμοποιεί τη λογοτεχνία ως μέσο δράσης κατά του σκοταδισμού και της τυραννίας.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στις 7 το βράδυ (Σίνα 31, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 0

Ο Νικόλας Σεβαστάκης στο Επι λέξει

Οι εκδόσεις Πόλις παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Νικόλα Σεβαστάκη «Φαντάσματα του καιρού μας. Αριστερά, κριτική, φιλελεύθερη δημοκρατία». Με το συγγραφέα θα συζητήσουν ο Μάρκος Καρασαρίνης, ο Ξενοφών Κοντιάδης και η Μαρία Τοπάλη. Στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Ο Κώστας Ακρίβος στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS παρουσιάζουν μια βραδιά αφιερωμένη στο συγγραφέα Κώστα Ακρίβο. Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του « Τελευταία νέα από την Ιθάκη» και ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα προηγούμενα έργα του, ο συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας Κατσουλάρης συζητάει με τον Κώστα Ακρίβο για τις αντανακλάσεις της Οδύσσειας και της Ιλιάδας στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, για το παλίμψηστο της ελληνικής γλώσσας και τις δυνατότητες που διανοίγονται στους σημερινούς λογοτέχνες και για τον οδυνηρό συμβολισμό που μπορεί να έχουν σήμερα για εμάς οι εικόνες γυναικόπαιδων που ξεβράζονται, εκόντες άκοντες, στις «αμμουδιές του Ομήρου». Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 1

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η Εύη Σταθάτου στο Public

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Public παρουσιάζουν το βιβλίο της Εύης Σταθάτου «Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σίσσυ Χρηστίδου, η Ελένη Πετρουλάκη και η Έφη Ανέστη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ναταλία Αργυράκη. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 2

«Συναισθήματα, σκέψεις και ενοχές από μάνα σε κόρη» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το βιβλίο της Μαριαλένας Σπυροπούλου με τίτλο «Ρου» διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Συναισθήματα, σκέψεις και ενοχές από μάνα σε κόρη». Πόσο δύσκολο είναι να είσαι μητέρα, πόσο δύσκολο να είσαι κόρη και κυρίως τι ασυνείδητα ή και συνειδητά μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Συζητούν η ψυχοθεραπεύτρια-συγγραφέας Ευαγγελία Ανδριτσάνου, η δημοσιογράφος-συγγραφέας Ξένια Κουναλάκη,
η ηθοποιός Ιωάννα Παππά και η συγγραφέας-ψυχοθεραπεύτρια Μαριαλένα Σπυροπούλου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου. Στον Πολυχώρο, στις 7.30 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Ο Βασίλης Αλεξάκης στις Συναντήσεις με Συγγραφείς στο café του Ιανού

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Βασίλη Αλεξάκη για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Συμμετέχει το αναγνωστικό κοινό. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 3

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

«Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Παπαζήση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Αγγελικής Φ. Καρδάρα ««Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο Γιάννης Πανούσης, ομ. καθηγητής Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Χρήστος Τουραμάνης, ομ. καθηγητής Εγκληματολογίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και η δημοσιογράφος Ρομίνα Ξύδα. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

O Βαγγελης Μπέκας στο Public

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το Public παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Μπέκα «Μαύρο Φυλαχτό». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος και ο συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 4

Ο Βασίλειος Δρόλιας στο Επίκεντρον στους Αγίους Αναργύρους

Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Βασίλειου Δρόλια «Nyos, Η τελετή της αθωότητας. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο βιβλιοκριτικός Γιώργος Περαντωνάκης. Θα συντονίσει ο Αριστοτέλης Σαΐνης. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 8 το βράδυ (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι)

Τα «Μικρά Διαχρονικά» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τη νέα σειρά βιβλίων «Μικρά Διαχρονικά» που διευθύνει η κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά. Η νέα σειρά φέρνει στις βιβλιοθήκες μας σημαντικά κείμενα μεγάλων στοχαστών, πρωτοπόρων, ριζοσπαστών και οραματιστών που οι ιδέες τους συγκλόνισαν τις κοινωνίες, αναστάτωσαν τα πολιτισμικά δεδομένα της εποχής τους και διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ζούμε σήμερα. Τα τέσσερα πρώτα βιβλία της σειράς είναι: «Τυράννων μονόλογοι» (Ο μονόλογος του Βασιλιά Λεοπόλδου και Ο μονόλογος του Τσάρου) του Mark Twain, «Νυχτερινοί Περίπατοι» του Charles Dickens, «Το εβραϊκό κράτος» του Theodor Hertzl και «Περί Κακοποίησης των λέξεων» του John Locke. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 5
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 6
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 7

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο Γιάννης Καλπούζος στη Νέα Σμύρνη

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο Σύλλογος Νέας Σμύρνης «Ποιότητα Ζωής» παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου «Σέρρα, Η ψυχή του Πόντου». Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης. Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης «Μαύρη Θάλασσα». Στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας», στις 7 το βράδυ (Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συναντήσεις συγγραφείς Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ