Παρέμβαση Γκάμπριελ: Πρέπει να λυθεί το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ - iefimerida.gr

Παρέμβαση Γκάμπριελ: Πρέπει να λυθεί το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Φωτογραφία: AP/ Ronald Zak
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε το Βερολίνο, καθώς ο Ζίγκμαρ Γκάμπριλ εκτίμησε ότι αυτό το άλυτο ζήτημα συμβάλει σημαντικά στην πολιτική αστάθεια στα Σκόπια και ζήτησε την επίλυσή του.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, εκφράστηκε «κατηγορηματικά» υπέρ μιας «περαιτέρω προσέγγισης» των Σκοπίων στην ΕΕ, σύμφωνα με δήλωση που διάβασε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Σέφερ. «Λυπούμαστε ιδιαίτερα που το άλυτο θέμα της ονομασίας εμποδίζει εδώ και χρόνια μια μεγαλύτερη πρόοδο αυτής της διαδικασίας», ανέφερε ακόμη ο Γκάμπριελ.

«Αυτό έχει σίγουρα συμβάλει αποφασιστικά στην σημερινή κλιμάκωση της κατάστασης», εκτίμησε και κατέληξε ότι «σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να υπάρξει άμεσα κινητικότητα».

Στην ίδια δήλωση ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, για την άρνηση του να αναθέσει το σχηματισμό της κυβέρνησης στον ως τώρα αρχηγό της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζαέφ. Ακόμη, κάλεσε τον πολιτικό κόσμο των Σκοπίων να συμπεριφερθεί με ευθύνη, να μετριάσει τη ρητορική του και να κάνει το παν ώστε να μην προκληθεί ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ΠΓΔΜ ονομασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ