Παραλήρημα ακροδεξιού ευρωβουλευτή: Οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο -Είναι κοντές και όχι τόσο έξυπνες [βίντεο] - iefimerida.gr

Παραλήρημα ακροδεξιού ευρωβουλευτή: Οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο -Είναι κοντές και όχι τόσο έξυπνες [βίντεο]

Φωτογραφία: AP Photo/Alik Keplicz
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξαναχτύπησε ο ακροδεξιός Πολωνός ευρωβουλευτής, γνωστός για τις ρατσιστικές τοποθετήσεις του, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο του της γυναίκες.

«Είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες, και βέβαια πρέπει να πληρώνονται λιγότερο», ήταν η δήλωση του Γιάνους Κόρβιν-Μίκε στο ευρωκοινοβούλιο.

«Και φυσικά οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα σε σχέση με τους άντρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες και πρέπει να κερδίζουν λιγότερα! Αυτό είναι όλο», είπε ο Κόρβιν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

«Κοιτάξτε, σύμφωνα με την θεωρία σας, εγώ δεν θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να είμαι εδώ, μέλος αυτού του κοινοβουλίου. Και το ξέρω ότι σας πονάει και σας ανησυχεί, αλλά σήμερα οι γυναίκες μπορούν να είναι μέλη αυτής της Βουλής και να εκπροσωπούν τους ευρωπαίους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα που έχετε κι εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες από άντρες σαν κι εσάς» δήλωσε η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Ιράτχ Γκαρθία Πέρεθ, μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος με τον συνάδελφό της να την κοιτά ατάραχος και να χαμογελά ειρωνικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ