Παπαδήμος: Προτιμώ χαμηλότερες αμοιβές παρά ανεργία και λουκέτα - iefimerida.gr

Παπαδήμος: Προτιμώ χαμηλότερες αμοιβές παρά ανεργία και λουκέτα

Παπαδήμος: Προτιμώ χαμηλότερες αμοιβές παρά ανεργία και λουκέτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για μειώσεις μισθών και περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις συζητήσεις για μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι «είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχείρησεις και περισσότεροι άνεργοι».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των μισθών (σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουν εργοδότες-ΓΣΕΕ), ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του «δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει θέση» όσο εξελίσσεται ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων, επισημαίνοντας όμως ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα του διαλόγου πριν γίνει οποιοδήποτε άλλο βήμα από την κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι βασικό κριτήριο είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η προστασία των αδύναμων:

«Καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να αποφύγουμε μια τέτοια εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις μειώσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα, υπογραμμίζοντας όμως ότι οι άνεργοι δεν παίρνουν ούτε 13ο ούτε 14ο μισθό και η κυβέρνηση πρέπει να νοιαστεί και για αυτούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ