Διεργασίες για πρόωρες εκλογές στα κατεχόμενα - iefimerida.gr

Διεργασίες για πρόωρες εκλογές στα κατεχόμενα

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα πρόωρων εκλογών στα κατεχόμενα έθεσε το τουρκοκυπριακό κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, με πρόταση στην αυτοαποκαλούμενη βουλή του ψευδοκράτους.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών προτείνεται η 2η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του κόμματος Τζεμάλ Οζγιγίτ είπε ότι ο λαός περιμένει λύσεις στα προβλήματά του, ωστόσο από τις 28 Ιουλίου 2013 που έγιναν οι τελευταίες εκλογές πρόκειται για την τρίτη «κυβέρνηση», η οποία δεν κατάφερε να προσφέρει λύσεις.

Εξάλλου, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) κατέθεσε πρόταση μορφής εναντίον της αυτοαποκαλούμενης κυβέρνησης του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι η «βουλή» θα πρέπει σύντομα να ψηφίσει αυτή την πρόταση, να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση» μεταβατικής περιόδου.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του αυτοαποκαλούμενου πρωθυπουργού Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ότι θα στηρίξει πρόταση της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δείχνουν ότι ο κατοχικός πρωθυπουργός παραδέχεται την αδυναμία του να κυβερνήσει.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος κατεχόμενα πρόωρες εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ