Ο υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αυτοεξαιρείται από τις έρευνες για το σκάνδαλο με τη Ρωσία - iefimerida.gr

Ο υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αυτοεξαιρείται από τις έρευνες για το σκάνδαλο με τη Ρωσία

Φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς, παρά την στήριξη που του παρείχε ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι αυτοεξαιρείται από ενδεχόμενες έρευνες για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.

Ο Σέσιονς βρίσκεται στο στόχαστρο έντονων κριτικών έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις επαφές που είχε πέρσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας όταν αρνήθηκε τις επαφές αυτές με Ρώσους αξιωματούχους, κατά την ένορκη κατάθεση του στη Γερουσία.

«Αποφάσισα να αυτοεξαιρεθώ από οποιεσδήποτε εν εξελίξει ή μελλοντικές έρευνες που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Σέσιονς στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι δεν συναντήθηκε με κανέναν Ρώσο αξιωματούχο για να συζητήσουνε μια πολιτική εκστρατεία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ τόνισε νωρίτερα ότι οι συζητήσεις που είχε τον περασμένο χρόνο ο Σέσιονς με τον πρέσβη της Ρωσίας δεν σχετίζονταν με τον ρόλο του ως συμβούλου που είχε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά αποκλειστικά το έργο του Σέσιονς ως γερουσιαστής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σον Σπάισερ ΡΩΣΙΑ Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ