Τα κίνητρα του δολοφόνου του οδηγού ταξί -Τα δύο σενάρια που μελετά η Αστυνομία - iefimerida.gr

Τα κίνητρα του δολοφόνου του οδηγού ταξί -Τα δύο σενάρια που μελετά η Αστυνομία

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα τα πιθανά σενάρια για τα κίνητρα που ωθούν τον δολοφόνο στην εκδικητική εμμονή με τους οδηγούς ταξί, εξετάζει η Αστυνομία.

Το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που έχει αναλάβει την υπόθεση, κάνει ενδελεχή έρευνα για το παρελθόν του δολοφονημένου 52χρονου οδηγού ταξί αλλά και του 32χρονου οδηγού τον οποίο ο δράστης πυροβόλησε στο κεφάλι και διέφυγε.

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ερευνούν δύο κυρίως σενάρια:

1. Αν οι επιθέσεις δεν ήταν τυχαίες προς τους δύο οδηγούς. Ερευνούν αν στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε κάποια – ασήμαντα – περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να τροφοδοτήσουν την εκδικητική μανία ενός διαταραγμένου μυαλού.

2. Αν ο δράστης των επιθέσεων έχει γενικευμένη εμμονή εναντίον των οδηγών ταξί, προφανώς με αφορμή κάποιο περιστατικό.

Ο 32χρονος τον οποίο αποπειράθηκε να δολοφονήσει ο δράστης, κατέθεσε εκ νέου στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Οπως είπε, δεν γνώριζε τον 52χρονο οδηγό ταξί που δολοφονήθηκε, ωστόσο και οι δύο έκαναν δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς. Μάλιστα ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις, είχε δώσει ως προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Η νέα κατάθεση του παρολίγον θύματος

Ο 32χρονος εξιστόρησε στους αστυνομικούς το θρίλερ που έζησε: «Με σταμάτησε στο δρόμο στη Ν. Ερυθραία κοντά στο Καστρί. Μπήκε και κάθισε στο πίσω κάθισμα. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω στην Κηφισιά στην Χαριλάου Τρικουπη. Φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και αθλητικά ρούχα. Δεν μου μίλησε καθόλου κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ξαφνικά ένοιωσα το κάψιμο στο λαιμό και πρόλαβα να του πως χωρίς να ξέρω τι έχει συμβεί, να μου τραβήξει το χειρόφρενο. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι δεν υπήρχαν τα κλειδιά του ταξί».

Πώς γλίτωσε από τον δολοφόνο

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο δράστης επεδίωξε να δολοφονήσει και τον 32χρονο οδηγό ταξί ο οποίος την γλίτωσε για «τεχνικούς» λόγους.

Ο δράστης δεν γνώριζε, όπως φαίνεται, τις δυνατότητες του μετασκευασμένου όπλου με σιγαστήρα ή του τροποποιημένου αεροβόλου. Από το συγκεκριμένο όπλο εξαιτίας της μετασκευής, η ταχύτητα της βολίδας μειώνεται στο 50% αν έχει σιγαστήρα πέφτει στο 30%. Έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι στην περίπτωση του 32χρονου οι σφαίρες δεν διαπέρασαν το κρανίο του, επειδή ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής πριν η βολίδα προλάβει να αναπτύξει την απαιτούμενη δολοφονική ταχύτητα, ενώ τον βρήκαν σε σκληρό οστό. Στην περίπτωση του 52χρονου ο δράστης τον έχει πυροβολήσει από απόσταση σχεδόν ενός μέτρου, στην βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τον πλήξουν θανατηφόρα.

Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι ο δράστης έχει τελικά πυροβολήσει τρεις φορές εναντίον του 52χρονου, καθώς μέσα στο όχημα βρέθηκαν δύο κάλυκες και μία βολίδα, η οποία ενδεχομένως προσέκρουσε σε κάποιο σταθερό αντικείμενο ή δεν είχε δύναμη να πλήξει το θύμα. Εκτός οχήματος βρήκαν έναν ακόμη κάλυκα από το ίδιο όπλο. Αν και η ταυτοποίηση των βολίδων από τα δύο περιστατικά δεν έχει έρθει επίσημα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ή τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας της μετασκευής του όπλου και της αλλοίωσης των βολίδων, οι αστυνομικοί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν διαπιστώσει ότι ο άτυχος 52χρονος είχε φύγει από το σπίτι του στην Ν. Ιωνία, για δουλειά αργά το απόγευμα της Τρίτης. Γνωρίζουν μάλιστα και την διαδρομή και την περιοχή στα βόρεια προάστια από την οποία, ο άτυχος οδηγός επιβίβασε στο ταξί του τον μετέπειτα δολοφόνο του. Από αυτή τη διαδρομή αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και οικιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δολοφόνος ταξί κίνητρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ