Αυστρία: Mε τελετές βουντού εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία - iefimerida.gr

Αυστρία: Mε τελετές βουντού εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελετουργικά βουντού χρησιμοποιούνται για να εξωθούνται γυναίκες στην πορνεία, λέει η αυστριακή αστυνομία, η οποία συνέλαβε στη Βιέννη δύο άτομα νιγηριανής καταγωγής ως μέλη κυκλώματος διακινητών.

Οι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, θεωρούνται ηγετικά στελέχη μιας διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με το εμπόριο λευκής σαρκός.

Τουλάχιστον 10 Νιγηριανές εξωθήθηκαν στην πορνεία εν μέρει από έναν «ιερέα βουντού, που τις κατέστησε πειθήνιες με συγκεκριμένες τελετές», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γιόχαν Μπάουμσλάγκερ. Οι γυναίκες αυτές εργάζονταν ως κομμώτριες στην πατρίδα τους σύμφωνα με την εφημερίδα Der Standard.

Αυστρία: Mε τελετές βουντού εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία  | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία αρχείου: UNHCR

Τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης εκφόβιζαν και απειλούσαν τα θύματα ότι θα τα σκοτώσουν αν δεν υπάκουαν στις εντολές τους, ανέφερε το OE24.

Τους έλεγαν ότι χρωστούν 50.000 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησής τους απ’ τη Μαύρη Ήπειρο στην Ευρώπη κι ότι έπρεπε να τα ξοφλήσουν μέσω της πορνείας, αποκάλυψε η αστυνομία.

Ο Νιγηριανός που συνελήφθη συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ η γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες.

Τον περασμένο χρόνο η αυστριακή αστυνομία γλίτωσε έξι Νιγηριανές από τα νύχια ενός άλλου κυκλώματος διακινητών. Οι γυναίκες πίστευαν ότι τις είχαν καταραστεί με τελετουργικά βουντού κι ήταν ιδιαίτερα πειθήνιες από το φόβο ότι αν δεν υπάκουαν οι οικογένειές τους θα υφίσταντο τις συνέπειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ