Noma: Ο λαντζέρης που έγινε συνέταιρος στο πιο διάσημο εστιατόριο στον κόσμο - iefimerida.gr

Noma: Ο λαντζέρης που έγινε συνέταιρος στο πιο διάσημο εστιατόριο στον κόσμο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Dennis Lehmann /b.dk
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο λαντζέρης του Noma, η «καρδιά και η ψυχή» του φημισμένου εστιατορίου όπως τον αποκαλούν, μετά από 14 χρόνια εργασίας σε αυτό, έγινε συνδιοκτήτης.

Πρόκειται για τον Αλί Σόνκο, ο οποίος εργάζεται στο δανέζικο εστιατόριο από τότε που άνοιξε το 2003. Η προαγωγή του ανακοινώθηκε για να σηματοδοτήσει την τελευταία ημέρα που το Noma θα βρίσκεται στο Christianshavn καθώς θα ανοίξει εκ νέου σε άλλη περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο σεφ του εστιατορίου, René Redzepi, έγραψε ότι ήταν «μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της πορείας μου στο Noma», ενώ όπως τόνισε η προαγωγή του Αλί σε συνέταιρο αποτελεί αναγνώριση της σκληρής του δουλειάς και του διαρκούς χαμόγελού του.

Ο Σόνκο που είναι 64 ετών ζει στη Δανία εδώ και 34 χρόνια. Κατάγεται από τη Γκάμπια και εκει εργαζόταν ως αγρότης, μία δουλειά την οποία περιγράφει ως την καλύτερη που έκανε ποτέ. «Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι που εργάζομαι εδώ», δήλωσε στο δανέζικο σάιτ BT μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους συναδέλφους του με τους οποίους όπως τόνισε είναι φίλος. «Μου δείχνουν τεράστιο σεβασμό και ό,τι και να τους πως ή τους ζητήσω είναι εκεί για εμένα», σημείωσε.

Μαζί με τον Σόνκο γίνονται συνέταιροι στο Νoma και ο Lau Richter, διευθυντής της επιχείρησης, και ο Αυστραλός μάνατζερ James Spreadbury. Όπως σημείωσε πάντως ο διάσημος σεφ René Redzepi, ο πατέρας του ονομαζόταν και αυτός Αλί, και όταν μετανάστευσε στη Δανία από της ΠΓΔΜ εργάστηκε ως λαντζέρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σόνκο έγινε γνωστός το 2010 όταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη βίζα του τον εμπόδισαν να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να παραλάβει μαζί με την ομάδα του εστιατορίου το πρώτο τους βραβείο από το περιοδικό Restaurant. Tότε όλη η ομάδα για να διαμαρτυρηθεί πόζαρε φορώντας μπλούζα με το πρόσωπό του.

Noma: Ο λαντζέρης που έγινε συνέταιρος στο πιο διάσημο εστιατόριο στον κόσμο | iefimerida.gr 0

Ο σεφ του εστιατορίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ