Μπέντο και Κουαρέσμα – Δύο «εχθροί» που θα βρεθούν αντίπαλοι στη μονομαχία του Ολυμπιακού - iefimerida.gr

Μπέντο και Κουαρέσμα – Δύο «εχθροί» που θα βρεθούν αντίπαλοι στη μονομαχία του Ολυμπιακού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Μπεσίκτας στη φάση των »16» του Europa League και τα φώτα θα πέσουν πάνω σε δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι δεν ανταλλάζουν ούτε... καλημέρα!

Ρικάρντο Κουαρέσμα και Πάουλο Μπέντο δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις. Χωρίς εξήγηση. Τουλάχιστον δεν δόθηκε ποτέ από τον προπονητή του Ολυμπιακού και άλλοτε ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Πορτογαλίας, στον νυν ποδοσφαιριστή της Μπεσίκτας.

Η ιστορία κρατάει από το EURO του 2012. Τότε, που στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, η Πορτογαλία κατάφερε να φτάσει έως τα ημιτελικά αλλά αποκλείστηκε από τους Ισπανούς. Ο Μπέντο είχε πάρει στην αποστολή τον Κουαρέσμα, όμως δεν τον χρησιμοποίησε ούτε λεπτό!

Δύο χρόνια μετά και ενώ η Πορτογαλία προετοιμαζόταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο Κουαρέσμα αποτελούσε τον καλύτερο παίκτη της Πόρτο. Ειδικά το 2ο μισό στη σεζόν ήταν ονειρεμένο.

Η ανακοίνωση της αποστολής όμως έκρυβε μια έκπληξη. Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα ήταν εκτός!

Η Πορτογαλία απέτυχε παταγωδώς, δεν προκρίθηκε ούτε από τον όμιλο, με τον ποδοσφαιριστή της Μπεσίκτας να δηλώνει πως ποτέ δεν του εξήγησε προσωπικά ο Μπέντο το λόγο για τον οποίο τον έκοψε.

Ο Πορτογάλος κόουτς είχε πάρει επίσημα θέση λέγοντας πως λόγοι τακτικής ήταν αυτοί για τους οποίους δεν χωρούσε ο Κουαρέσμα στην 23άδα, ωστόσο αυτούς ήρθε να τους καταρρίψει ο Φερνάντο Σάντος.

Η πρώτη κίνηση του πρώην ομοσπονδιακού μας τεχνικού όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Πορτογαλίας, ήταν να επαναφέρει τον Κουαρέσμα στο ρόστερ. Η κίνηση αποδείχθηκε προφητική αφού με αυτόν εκ των πρωταγωνιστών στα γήπεδα της Γαλλίας, οι Ίβηρες σήκωσαν το τρόπαιο των πρωταθλητών Ευρώπης.

Τώρα, Κουαρέσμα και Μπέντο θα τεθούν αντίπαλοι. Αναζητώντας μια πρόκριση, ο Κουαρέσμα θα έχει ένα έξτρα κίνητρο για να πάρει μια «εκδίκηση» για την αγωνιστική απραξία του σχεδόν για 3 ολόκληρα χρόνια με το εθνόσημο στο στήθος!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ