Ισπανία: Πορείες αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε 30 πόλεις [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ισπανία: Πορείες αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε 30 πόλεις [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνές που θύμιζαν τις μεγάλες διαδηλώσεις πριν από έναν χρόνο στη Γηραιά Ήπειρο εκτυλίχθηκαν στους δρόμους 30 ισπανικών πόλεων όπου οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικοί ακτιβιστές διοργάνωσαν πορείες αξιώνοντας απ’ την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Όχι σε μια Ευρώπη οχυρό» (#NoEUFortaleza) οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την αδιαφορία, όπως λένε, της Μαδρίτης και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Ισπανία: Πορείες αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε 30 πόλεις [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι διαδηλώσεις έρχονται λίγες μέρες μετά τη διαρροή ενός αμφιλεγόμενου εγγράφου εργασίας, στο οποίο γερμανικές αρχές πρότειναν χαλάρωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πρόσφυγες, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία απέλαση, εφόσον η Ευρώπη δεχθεί νέο κύμα αιτούντων άσυλο ή οικονομικών μεταναστών.

Ισπανία: Πορείες αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε 30 πόλεις [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τις πορείες διοργάνωσαν πάνω από 70 οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ομάδες κοινωνικών ακτιβιστών όπως το Foro Alternativo (Εναλλακτικό Φόρουμ), η Ισπανική Επιτροπή Αρωγής Προσφύγων (Comisión Española de Ayuda al Refugiado), η Διεθνής Αμνηστία, η οργάνωση Ανοικτά Σύνορα (Obrim Fronteres) και άλλες.

"¡Europa, canalla, abre la muralla!"

Las calles se llenan de gente para gritar #NoEUFortaleza pic.twitter.com/CgrcJnSVkA

«Ευρώπη, αχρείοι, ανοίξτε τα σύνορα!», φώναζαν τα πλήθη καλύπτοντας με τις ιαχές τους τις φωνές αντιδιαδηλωτών της ακροδεξιάς οργάνωσης Hogar Social.

Οι κοινωνικοί ακτιβιστές κάλεσαν την ισπανική κυβέρνηση να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό προσφύγων που δέχεται στο έδαφος της χώρας και να επιταχύνουν τη σχετική διαδικασία. Παράλληλα ζήτησαν τροποποιήσεις υπέρ των προσφύγων και των ασυνόδευτων ανηλίκων στη σχετική νομοθεσία.

«Υπάρχουν πάνω από 20.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι που απειλούνται με μόνιμα ψυχικά τραύματα. Όσοι λένε ότι οι πρόσφυγες υπονομεύουν τα έθνη ψεύδονται, οι φιλοξενούσες χώρες επωφελούνται τα μέγιστα απ’ τους πρόσφυγες», δήλωσε εκπρόσωπος της Πλατφόρμας Μεταναστών της Μαδρίτης στην εφημερίδα Público.

Ισπανία: Πορείες αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε 30 πόλεις [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ