Χιλιάδες Βρετανοί βλέπουν στο δρόμο την ταινία που απέσπασε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Χιλιάδες Βρετανοί βλέπουν στο δρόμο την ταινία που απέσπασε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας [βίντεο]

φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ στο Λονδίνο για την δωρεάν προβολή του «Εμποράκου», της ταινίας που απέσπασε το όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης, του ιρανού Ασγαρ Φαρχάντι.

Ενας τρόπος μποϊκοτάζ από τον σκηνοθέτη και τον κόσμο στην τελετή των Όσκαρ, για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους μουσουλμάνους.

Χιλιάδες Βρετανοί βλέπουν στο δρόμο την ταινία που απέσπασε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η πλατεία σύμβολο των πολιτικών αγώνων στην βρετανική πρωτεύουσα μετατράπηκε σε γιγάντιο υπαίθριο σινεμά, κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό και το ψιλόβροχο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε «πολύ υπερήφανος» για την οργάνωσης της βρετανικής πρεμιέρας της ταινίας , «για να δείξει στον κόσμο ότι το Λονδίνο είναι ανοικτό στη δημιουργικότητα και τους ανθρώπους».

«Σε μία εποχή που οι άνθρωποι εκδίδουν απαγορεύσεις στα ταξίδια, εγώ θα υποδέχομαι τους ανθρώπους, σε μία εποχή που οι άνθρωποι μιλούν για την οικοδόμηση τοίχων, εγώ θα ρίξω γέφυρες, σε μία εποχή που θέλουν να χωρίσουν τις κοινότητες, εγώ θα τις ενώσω», είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου, ενώ λίγο αργότερα από το βήμα της συγκέντρωσης δήλωσε: «Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα με κάνει να σωπάσω».

Δέκα χιλιάδες θεατές, σύμφωνα με τον δήμο του Λονδίνου, εγκαταστάθηκαν στα σκαλιά που οδηγούν στην Εθνική Πινακοθήκη, ενώ μία γιγάντια οθόνη στήθηκε στη βάση της στήλης του Νέλσον.

Χιλιάδες Βρετανοί βλέπουν στο δρόμο την ταινία που απέσπασε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Ο ιρανός σκηνοθέτης δεν ήταν παρών, απευθύνθηκε όμως στην εκδήλωση μέσω βίντεο. «Παρά τις διαφορετικές θρησκείες, εθνικότητες και κουλτούρες, είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου», είπε στα αγγλικά, προσθέτοντας ότι είναι «υπερήφανος που είναι μέλος αυτής της παγκόσμιας οικογένειας».

«Λυπάμαι που δεν είμαι εκεί μαζί σας, αλλά είμαι παρών με τη σκέψη μου», είπε.

Μετά την προβολή, ακολούθησε μία μίνι συναυλία της Ορχήστρας Σύρων Μουσικών μαζί με τον πρώην τραγουδιστή του συγκροτήματος Blur, Damon Albarn.

Ο Ιρανός σκηνοθέτης ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα παραστεί στην τελετή των Όσκαρ, ακόμη και αν τύχει εξαίρεσης από το διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, ανάμεσά τους και το Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ