Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] - iefimerida.gr

Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην τιμητική του είχε στα βραβεία Οσκαρ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δύο μαύροι ηθοποιοί έλαβαν τα πρώτα τους βραβεία Όσκαρ, για δευτεραγωνιστικούς ρόλους, εξέλιξη που προσωρινά τουλάχιστον μοιάζει να γυρίζει τη σελίδα της πολεμικής στο Χόλιγουντ για την πρωτοκαθεδρία των λευκών στα βραβεία της Ακαδημίας, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που χαρακτηρίστηκε από μια σειρά αιχμηρών μηνυμάτων προς τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

O Μαχέρσαλα Αλί, που υποδύεται έναν διακινητή ναρκωτικών που μετατρέπεται σε μέντορα ενός φτωχού αγοριού στο Moonlight, έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος αμερικανός ηθοποιός που έλαβε Όσκαρ. Απέτισε φόρο τιμής στους δασκάλους του, που τον προέτρεπαν να μπει «στην υπηρεσία των ιστοριών, των ρόλων», να βάλει σε δεύτερο πλάνο τον εαυτό του, παραλαμβάνοντας το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Βαϊόλα Ντέιβις, με δάκρυα στα μάτια, παρέλαβε το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για το Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον, στον οποίο απευθύνθηκε με τη φράση «oh captain, my captain», προκαλώντας ζωηρές επευφημίες.

Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα καυστικά σχόλια για τον Τραμπ

Ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ άρχισε την τελετή κάνοντας μια σειρά χιουμοριστικά, πάντως ιδιαίτερα καυστικά σχόλια, βάζοντας στο στόχαστρο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ: «Αυτό το πρόγραμμα το παρακολουθούν απευθείας εκατομμύρια άνθρωποι, Αμερικανοί και πολίτες 225 και πλέον χωρών σε όλο τον κόσμο, που τώρα μας μισούν», είπε ήδη στην εναρκτήρια φράση του.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στον Τραμπ και μέσω του αγαπημένου του μέσου, του Twitter. «Hey @realDonaldTrump u up?' and '@realDonaldTrump #Merylsayshi», έγραψε.

Σημειώνοντας πως θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από την τελετή των Όσκαρ για να ενωθεί μια διχασμένη χώρα, ο Κίμελ κάλεσε τους αμερικανούς τηλεθεατές να προσπαθήσουν να συμφιλιωθούν με τους πολιτικούς τους αντιπάλους που γνωρίζουν προσωπικά, να προσπαθήσουν να κάνουν μια πολιτισμένη, ανθρώπινη συζήτηση. «Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, ίσως κάναμε την Αμερική σπουδαία ξανά», συμπλήρωσε, παραπέμποντας στο κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ.

Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αφού αστειεύτηκε λίγο για τη δήθεν κόντρα του με τον Ματ Ντέιμον, ο Κίμελ έστρεψε ξανά τα χιουμοριστικά του βέλη προς τον Τραμπ: «Θέλω να πω "Σας ευχαριστώ, πρόεδρε Τραμπ"», είπε και απηύθυνε στο κοινό τη ρητορική ερώτηση «εννοώ, θυμάστε πέρσι που φαινόταν σαν τα Όσκαρ να είναι ρατσιστικά;», προκαλώντας θυμηδία και χειροκροτήματα.

Ο Κίμελ συνέχισε τις αιχμές προς τον Τραμπ παρουσιάζοντας τη Μέριλ Στριπ: «Από την πολύ μέτρια πρώιμη δουλειά της στον Ελαφοκυνηγό και το Πέρα από την Αφρική ως τις διόλου εντυπωσιακές ερμηνείες της στο Κράμερ εναντίον Κράμερ και την Εκλογή της Σόφι, η Μέριλ Στριπ κατάφερε με τα τηλεφωνήματα να εξασφαλίσει ρόλους σε πάνω από πενήντα ταινίες στην πορεία της ατυχούς της καριέρας».

Πρόσθεσε ότι η ηθοποιός είναι υποψήφια για Όσκαρ για 20ή φορά στην καριέρα της, πριν της ζητήσει να σηκωθεί όρθια για να υποκλιθεί στις οργισμένες επευφημίες όλης της αίθουσας, απευθύνοντάς της την προσφώνηση «η εντελώς υπερτιμημένη Μέριλ Στριπ»—άλλη μια νύξη στον Τραμπ.

Ο παρουσιαστής μάλιστα, αφού επαίνεσε το φόρεμα της Μέριλ Στριπ την ρώτησε αν είναι της... Ιβάνκα! Απευθυνόμενος ξανά στον Ντόναλντ Τραμπ του είπε ότι μπορεί να τουιτάρι για όλα τα φορέματα που φόρεσαν οι σταρ που βραβεύτηκαν. Ακόμη, ο παρουσιαστής, πέταξε τα καρφιά του και για την απαγόρευση σε κάποιους ρεπόρτερ να παρακολουθήσουν την ενημέρωση τύπου στου Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι οι ρεπόρτερς από το CNN, τους New York Times, τους Los Angeles Times και κάποια άλλα μέσα, θα πρέπει να φύγουν. «Δεν έχουμε καμία ανοχή στα fake news», προσέθεσε.

Τα πολιτικά σχόλια συνεχίστηκαν όταν η ταινία Ο εμποράκος του Ιρανού Ασγκάρ Φαρχάντι έλαβε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ιρανοαμερικανίδα μηχανικός Ανουσέχ Ανσάρι –η πρώτη γυναίκα από το Ιράν που πήγε στο διάστημα– διάβασε εξ ονόματος του Φαρχάντι ένα μήνυμα καταδίκης του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ.

Ο Κίμελ συνέχισε τις αιχμές για τον Τραμπ, αναφερόμενος στην Ιζαμπέλ Ιπέρ, υποψήφια για βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Εκείνη»: «Δεν έχουμε δει την ταινία σας», είπε, καθώς η γλώσσα της είναι τα γαλλικά, αλλά «σας λατρεύουμε και είμαστε χαρούμενοι που η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας σας άφησε να μπείτε στη χώρα».

Οι σημαντικότερες πολιτικές τοποθετήσεις της βραδιάς

  • Γουόρεν Μπίτι: Ο στόχος της πολιτικής είναι ίδιος με αυτός στις τέχνες, να φθάσουμε στην αλήθεια. 
  • Αλεσάντρο Μπερτολάτσι (Ιταλός μέικ απ άρτιστ) -Αφιέρωσε τη νίκη του σε όλους τους μετανάστες
  • Γκελ Γκαρσία Μπερνάλ (Μεξικανός ηθοποιός): Είμαι ενάντιο σε κάθε τοίχο που θέλει να μας χωρίσει. 
  • Ασγκάρ Φαραντί (Ιρανός σκηνοθέτης): Αποκάλεσε την απαγόρευση Τραμπ στους μετανάστες «απάνθρωπο δίκαιο» 
  • Ριτς Μουρ (σκηνοθέτης): Η ανοχή είναι πιο ισχυρή από το φόβο του άλλου
  • Μπάρι Τζένκινς (σκηνοθέτης) -Κάλεσε όσους αισθάνονται ότι δεν θα έχουν υποστήριξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να απευθυνθούν στην Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών για βοήθεια. 
  • Τζίμι Κίμελ: Θέλω να πω ευχαριστώ στον Πρόεδρο Τραμπ... Θυμάστε πέρυσι που τα Οσκαρ φάνηκαν ρατσιστικά; Αυτό είναι πλέον παρελθόν, χάρη σε αυτόν». 

Η μπλε κορδέλα

Εντωμεταξύ, οι σταρ που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί βρήκαν έναν ακόμη τρόπο να διαμαρτυρηθούν: Εβαλαν μια μπλε κορδέλα!

Η μπλε κορδέλα συμβόλιζε την εναντίωσή τους στην απαγόρευση Τραμπ στους μετανάστες.

Μεταξύ άλλων, την φόρεσε και το σούπερμόντελ Κάρλι Κλος, η οποία είναι σύντροφος του αδελφού του Τζάρεντ Κούσνερ, συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ και συζύγου της Ιβάνκα!
Την μπλε κορδέλα φόρεσαν επίσης η Ρουθ Νέγκα, υποψήφια για το Οσκαρ Α γυναικείου ρόλου, ο Λιν Μάνουελ Μιράντα, μαζί με την μητέρα του και ο σκηνοθέτης του Moonlight Μπάρι Τζέκινς.

Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Οσκαρ 2017: Ο Τραμπ... πρωταγωνιστής -Τον «στόλισαν» οι σταρ, του τουίταραν, έβαλαν μπλε κορδελάκια εναντίον του [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: AP

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όσκαρ Οσκαρ 2017 Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ