ΗΠΑ: Αγνωστοι βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο στη Φιλαδέλφεια - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Αγνωστοι βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο στη Φιλαδέλφεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική: πάνω από 100 ταφόπλακες κείτονται σπασμένες στο εβραϊκό νεκροταφείο Mount Carmel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, συνολικά 460 τάφοι βεβηλώθηκαν, όπως δήλωσε ένας ραββίνος στο τηλεοπτικό NBC.

«Δεν έγινε τυχαία αυτό», είπε ο ραββίνος Σων Ζεβίτ. Για να γκρεμίσει κανείς τόσες πολλές ταφόπλακες χρειάζεται να συνεργαστούν αρκετοί. Πολλές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Anti-Defamation League, μια διεθνής ΜΚΟ κατά του αντισημιτισμού, προσφέρουν συνολική αμοιβή 13.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

«Είναι εγκληματικό, δεν είναι απλός βανδαλισμός», είπε ο αστυνομικός Σον Θρας. «Είναι αδιανόητο.»

ΗΠΑ: Αγνωστοι βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο στη Φιλαδέλφεια | iefimerida.gr 0

Την καταστροφή στο νεκροταφείο διαπίστωσε κάποιος επισκέπτης, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία χθες το πρωί. Οι αρχές εικάζουν ότι οι δράστες βεβήλωσαν τους τάφους τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, αλλά δεν γνωρίζουν τα κίνητρά τους.

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, Τομ Γουλφ, έκανε λόγο για «πράξη δειλίας», ενώ ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας, Τζιμ Κένι υποσχέθηκε να κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Τη βεβήλωση του νεκροταφείου καταδίκασαν επίσης το κέντρο Αν Φρανκ και το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Πριν από σχεδόν μια εβδομάδα άγνωστοι βεβήλωσαν ένα άλλο εβραϊκό νεκροταφείο στο Σεν Λούις του Μισούρι, προκαλώντας καταστροφές σε 150 ταφόπλακες. Λίγες μέρες αργότερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, πήγε στο νεκροταφείο για να βοηθήσει στις εργασίες καθαρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ