Στα χέρια διεθνών κερδοσκόπων η τύχη του ελληνικού PSI - iefimerida.gr

Στα χέρια διεθνών κερδοσκόπων η τύχη του ελληνικού PSI

Στα χέρια διεθνών κερδοσκόπων η τύχη του ελληνικού PSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο εξέφρασε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Λουκά Παπαδήμο και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Ο κ. Νταλάρα ταξιδεύει το απόγευμα για τις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργο Ζανιά και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου για να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του Euro Working Group . Σύμφωνα τις πληροφορίες που υπαρχουν φαίνεται πως επίκειται συμφωνία στο ποσοστό του «κουρέματος» της ονομαστικής αξίας των ομολόγων (50%), στη χρονική διάρκεια των νέων ομολόγων (30 έτη) και στην υπαγωγή τους στο αγγλικό δίκαιο.

Το πιό σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται είναι η προσπάθεια των head funds που έχουν Ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους τα οποία αγόρασαν με εκπτωση απο τις ξένες τράπεζες να επέλθει χρεκοπία της Ελλάδας για να αποκομίσουν κέρδι απο τα cds (ασφάλιστρα κίνδυνου).

Αυριο, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση Παπαδήμου- Βενιζέλου- Νταλαρα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ