Κορκίδης: Προβληματισμός και ανησυχία στην αγορά από την εκκρεμότητα της αξιολόγησης - iefimerida.gr

Κορκίδης: Προβληματισμός και ανησυχία στην αγορά από την εκκρεμότητα της αξιολόγησης

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρέπει να βρεθούν λύσεις στο κρίσιμο ζήτημα της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόνισε ο Βασίλης Κορκίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, τόνισε ότι η ανάσχεση του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εντατικοποίησης των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Αντίθετα, σημείωσε το «αντίδοτο στο παρατηρούμενο τέλμα» είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη ψήφιση και εφαρμογή του Νομοσχεδίου για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και η διαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για την πρακτική εφαρμογή του Ειδικού Επιχειρηματικού Λογαριασμού.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε ακόμη ότι επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία στην αγορά. «Η αξιολόγηση εκκρεμεί μήνες τώρα, τα νέα μέτρα με την έναρξη του 2017 έχουν εξαντλήσει κάθε αίσθημα αισιοδοξίας ή ελπίδας ότι η πορεία της οικονομίας μπορεί να εισέλθει σε θετική τροχιά. Το ζήτημα είναι ότι ενώ ο Ιούλιος θεωρείται ως η καταληκτική ημερομηνία, καθώς η χώρα θα πρέπει να πληρώσει κύρια 2,3 δισ. ευρώ σε ομολογιούχους του ιδιωτικού τομέα και 3,9 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάτι που δεν μπορεί να κάνει χωρίς εκταμίευση πόρων, εντούτοις όσο ο καιρός περνάει, τόσο η οικονομία θα πιέζεται και φυσικά οι στόχοι που έχουν στηριχθεί όλες οι προβλέψεις θα πάνε περίπατο», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ