Τι κρύβει η διαμάχη για τον «χρυσό» ζεόλιθο της Θράκης - iefimerida.gr

Τι κρύβει η διαμάχη για τον «χρυσό» ζεόλιθο της Θράκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του βουλευτή Εβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου για την εξόρυξη του των κοιτασμάτων ζεόλιθου φαίνεται πως κερδίζεται οριστικά από τον υφυπουργό ο οποίος έχει ως σύμμαχό του τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή που συμφωνεί με την απόφαση του κ. Μανιάτη να ακυρώσει την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (κρατικού περιφερειάρχη) Μακεδονίας Θράκης Θύμιου Σώκου.

Συγκεκριμένα, και ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει ότι η εκμίσθωση του επίμαχου λατομικού χώρου μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν δημοπρασίας ο κ. Μανιάτης προσκομίζει επίσης έγγραφο του κ. Ρακιντζή σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία «GEO-VET Ν. Αλεξανδρίδης και ΣΙΑ Ο.Ε.» θα έπρεπε, προκειμένου να προχωρήσει σε ενέργειες τόσο των ερευνητικών εργασιών, όσο και της εκμετάλλευσης του επίμαχου χώρου, να εξασφαλίσει την από το νόμο απαιτούμενη συναίνεση της αρμόδιας υπηρεσίας και όχι να προχωρά σε ενέργειες, οι οποίες κατά μια λανθασμένη άποψη δημιουργούν τετελεσμένα.

Τι είναι ο ζεόλιθος

Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα, χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό, δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Στην ουσία πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που δημιουργείται μέσα από φυσικές διαδικασίες εκατομμυρίων ετών και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρύτατα ως συμπλήρωμα διατροφής από ανθρώπους που κάνουν δίαιτα, βοηθώντας στη φυσική και άμεση αποτοξίνωση του οργανισμού.
Σύμφωνα με μελέτες, ο ζεόλιθος που εξορύσσεται από την περιοχή της Θράκης έχει 95% καθαρότητα, γεγονός που τον εντάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ