Οι Γερμανοί για τον Εμμανουέλ Μακρόν: Το ωραίο αγόρι που διαβάζει Γκαίτε - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί για τον Εμμανουέλ Μακρόν: Το ωραίο αγόρι που διαβάζει Γκαίτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη φορά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο Βερολίνο.

Η επίσκεψη θα γίνει στις 14 Μαρτίου και ο υποψήφιος πρόεδρος θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και με τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στόχος του Μακρόν με την νέα επίσκεψή του στο Βερολίνο είναι να δώσει ένα στίγμα των διεθνών του σχέσεων, μετά τις συναντήσεις του με την βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέη και τον πρωθυπουργό της Αλγερίας Abdelmalek Sellal.

Δύο μήνες μετά την επίσκεψη του Φρανσουά Φιγιόν στο Βερολίνο, ο Εμμανουέλ Μακρόν θα είναι ο δεύτερος υποψήφιος των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο. Ωστόσο, όπως έγινε στην περίπτωση του κ. Φιγιόν όπου η Ανγκελα Μέρκελ δεν έκανε κανένα σχόλιο, το ίδιο αναμένεται και τώρα, δεν θα δώσει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο για την Γαλλία.

Οι Γερμανοί για τον Εμμανουέλ Μακρόν: Το ωραίο αγόρι που διαβάζει Γκαίτε  | iefimerida.gr 0

Η Μέρκελ έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στη διάθεση όλων των υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία, πλην της Μαρίν Λεπέν. Με αυτή τη στάση, η γερμανίδα καγκελάριος θέλει να σηματοδοτήσει ότι δεν έχει προτίμηση για κάποιον υποψήφιο, αντίθετα με αυτό που έκανε το 2012, όταν δημόσια και ανοιχτά στήριξε την υποψηφιότητα του Νικολά Σαρκοζί έναντι του Ολάντ, αλλά έχασε.

«Το 2012 ήταν διαφορετικά, ο Σαρκοζί ήταν υποψήφιος για την επενεκλογή του. Τώρα δεν ισχύει το ίδιο» σχολιάζει η γερμανική καγκελαρία, σύμφωνα με την γαλλική Le Monde.

Η νέα επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο, 3 μήνες μετά την πρώτη φορά, προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στα γερμανικά ΜΜΕ και την γερμανική κοινή γνώμη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος φερόταν ως πρόσφατα για φαβορί, ενεπλάκη στο Penelopegate, με τις αργομισθίες της συζύγου του. Οταν ο Φιγιόν έγινε δεκτός από την Μέρκελ, στις 23 Ιανουαρίου, το κλίμα ήταν πολύ ευνοϊκό γι'αυτόν στην γερμανική κοινή γνώμη.

Αλλά οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Canard enchaîné για τις αργομισθίες της συζύγου του Πενέλοπι, είχαν για τον Φιγιόν καταστροφικά αποτελέσματα στη Γερμανία. Ο γερμανικός Τύπος δημοσίευσε πολλά άρθρα για το σκάνδαλο. Ετσι, ενώ αρχικά τον επαινούσαν ως σοβαρό και αξιόπιστο, τα γερμανικά ΜΜΕ τον θεωρούν σήμερα «τελειωμένο».

Αντίθετα, ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φρόντισε πρόσφατα να πλέξει το εγκώμιο της Ανγκελα Μέρκελ για την μεταναστευτική της πολιτική, θεωρείται σήμερα στη Γερμανία φαβορί και τον βλέπουν πολύ θετικά.

Πολλά άρθρα γράφονται για τον Μακρόν στη Γερμανία, από τις αρχές Φεβρουαρίου. Εκτός από το πολιτικό του πρόγραμμα, οι Γερμανοί ενδιαφέρονται και για την προσωπικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν. Εγκωμιαστικά άρθρα εμφανίστηκαν στην συντηρητική, καθημερινή εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Το ένα είχε τίτλο «Το ωραίο αγόρι που διαβάζει Γκαίτε», ενώ το άλλο ήταν επικεντρωμένο πάνω στη σύζυγό του Μπριζίτ.

«Ο Μακρόν βρέθηκε ήδη 65 φορές στα γερμανικά εξώφυλλα [...] κυρίως γιατί η σύζυγός του Brigitte Trogneux είναι 24 χρόνια μεγαλύτερή του [...] και επειδή την συνάντησε όταν ήταν καθηγήτριά του γαλλικών στο σχολείο», εξηγεί ο γερμανός δημοσιογράφος.

[...] Αν ο Μακρόν ήταν ζευγάρι με την 32χρονη δικηγόρο Tiphaine Auzière, θα τον περνούσαν για έναν φιλόδοξο λύκο. Αλλά η Tiphaine δεν είναι η γυναίκα του, είναι η κόρη της συζύγου του Brigitte Trogneux», συνεχίζει.

Οι Γερμανοί για τον Εμμανουέλ Μακρόν: Το ωραίο αγόρι που διαβάζει Γκαίτε  | iefimerida.gr 1

Η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στο ζευγάρι θα μπορούσε, σύμφωνα με τον γερμανό δημοσιογράφο, να προσελκύσει τις γυναίκες ψηφοφόρους κυρίως γιατί έχουν απηυδήσει με τους μάτσο πολιτικούς που συλλέγουν ωραίες γυναίκες, όπως ο Νικολά Σαρκοζί, ή όπως ο Ντομινίκ Στρος Καν που είχε παθολογική σχέση με τις γυναίκες.

«Αυτή η 63χρονη γυναίκα, εκπροσωπεί ό,τι δεν έχει ο Εμμανουέλ Μακρόν», συνεχίζει το άρθρο. «Η Μπριζίτ Τρονιέ μοιάζει σαν μια συμπαθητική φίλη της Τζέην Φόντα και έχει ένα στιλ σαν να έχει περάσει σαράντα χρόνια από τη ζωή της στα πάρτι στο Σεν Τροπέ».

Οι Γερμανοί για τον Εμμανουέλ Μακρόν: Το ωραίο αγόρι που διαβάζει Γκαίτε  | iefimerida.gr 2
Οι Γερμανοί για τον Εμμανουέλ Μακρόν: Το ωραίο αγόρι που διαβάζει Γκαίτε  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία μακρον Γκαίτε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ