Ρεν: Η Ελλάδα είπε ψέματα για να μπει αλλά θα μείνει στο ευρώ - iefimerida.gr

Ρεν: Η Ελλάδα είπε ψέματα για να μπει αλλά θα μείνει στο ευρώ

Ρεν: Η Ελλάδα είπε ψέματα για να μπει αλλά θα μείνει στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για άλλη μια φορά, ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν διέψευσε τις φήμες περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας όμως ότι η χώρα είχε πει ψέματα για να μπει στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του BBC, ο Όλι Ρεν είπε ότι Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κρίση και τόνισε ότι οι αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Αναφορικά με την Ελλάδα, ο επίτροπος είπε: «Η Ελλάδα δεν αποκάλυψε την αλήθεια για τα οικονομικά και δημοσιονομικά της το 2001 και έγινε δεκτή στο ευρώ... Όμως η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης».

O Όλι Ρεν εξέφρασε ακόμα την αισιοδοξία του για την πορεία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές με παράλληλο κούρεμα του χρέους (PSI plus), διαψεύδοντας ουσιαστικά το Ρόιτερς που ανέφερε χτες πληροφορίες ότι το PSI αντιμετωπίζει προβλήματα: «Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε ότι αφορά την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα φτάσουν στο τελικό τους στάδιο», υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας ότι μόλις κλείσει το θέμα της διαγραφής του 50% του ελληνικού χρέους -όπως προβλέπει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου- θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την Τρόικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε ο Μάριο Μόντι, η επόμενη κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. θα γίνει τελικά στις 29 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ