Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ιμια, θα το κάναμε - iefimerida.gr

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ιμια, θα το κάναμε

Φωτογραφία: AP/ Matthias Balk
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στον Ελληνα ομόλογό του, είπε ουσιαστικά ότι αν η Τουρκία ήθελε να πατήσει στα Ιμια, θα μπορούσε να το κάνει.

Ο Τσαβούσογλου με τις δηλώσεις του απάντησε στα λεγόμενα του Νίκου Κοτζιά ο οποίος, στη συνέντευξη που είχε δώσει στο ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ιμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ιμια, θα το είχε κάνει», είπε ο Τσαβούσογλου και συμπλήρωσε με νόημα, αναφερόμενος στην κρίση του 1996 «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 στρατιωτικών και την απόφαση να απορριφθεί η έκδοσή τους από τον Αρειο Πάγο. Αυτό, σχολίασε, δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ