Παθιασμένο ξέσπασμα της Τζόντι Φόστερ σε συγκέντρωση κατά του Τραμπ: Είναι ώρα να αντισταθούμε, δεν θα ανεχθούμε το χάος - iefimerida.gr

Παθιασμένο ξέσπασμα της Τζόντι Φόστερ σε συγκέντρωση κατά του Τραμπ: Είναι ώρα να αντισταθούμε, δεν θα ανεχθούμε το χάος

Φωτογραφία: AP/ Willy Sanjuan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ, αντί για πάρτι γίνονται διαμαρτυρίες εναντίον του Αμερικανού προέδρου πριν από τα Οσκαρ.

Η Τζόντι Φόστερ και ο Μάικλ Τζ. Φοξ μετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το United Talent Agency του Χόλιγουντ, αντί για το συνηθισμένο πάρτι που κάνει παραμονές της απονομής των βραβείων.

Αν και σπάνια μιλά δημόσια, όπως είπε, η Φόστερ ένιωσε ότι τώρα «ήταν η ώρα να εμφανιστώ» προσθέτοντας ότι είναι «η ώρα να αντισταθούμε». Η βραβευμένη με δύο Οσκαρ είπε στον κόσμο ότι «όταν πρόκειται να γιορτάσουμε την αριστεία του κινηματογράφου, όπως θα κάνουμε αυτή την εβδομάδα, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι αυτή η βιομηχανία είναι η βιομηχανία του ανθρωπισμού. Είναι αυτή η συμπόνοια που μας κάνει δυνατούς».

«Ξέρουμε ότι η πρώτη επίθεση στη δημοκρατία είναι η επίθεση στην ελευθερία του λόγου και τις πολιτικές ελευθερίες και αυτός ο αδιάκοπος πόλεμος στην αλήθεια. Δυστυχώς, είναι τόσο οικείο γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκες, ποιον ψήφισες, αν είσαι λευκός ή μαύρος, αυτή είναι η ώρα μας να αντισταθούμε», πρόσθεσε η Φόστερ. «Είναι η ώρα μας να απαιτήσουμε απαιτήσεις. Να πούμε στους εκλεγμένους αξιωματούχους να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν θα ανεχθούμε το χάος, την ανικανότητα και την πολεμο-καπηλεία», τόνισε ακόμη.

«Είμαστε οι τυχεροί», είπε ο Μάικλ Τζ. Φοξ, προσθέτοντας ότι ήθελε να μοιραστεί λίγη από αυτή την τύχη με τους πρόσφυγες που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ.

Στη συγκέντρωση προβλήθηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, ο οποίος είναι υποψήφιος για Οσκαρ. Ο Ιρανός έχει δηλώσει ότι θα απέχει από την απονομή των βραβείων, εξαιτίας του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ. «Θεωρώ τον εαυτό μου αισιόδοξο και αυτό μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση κατά καιρούς, ιδιαίτερα όσο βλέπω να ενισχύεται η μισαλλοδοξία και η έλλειψη συμπόνιας στον κόσμο γύρω μας. Η αξιοπρέπεια κάποιου μπορεί να δεχθεί επίθεση, να γίνει απάνθρωπος εμπαιγμός της, αλλά δεν μπορεί να αφαιρεθεί ποτέ αν δεν παραδοθεί», πρόσθεσε ο γεννημένος στον Καναδά, που έγινε Αμερικανός πολίτης πριν από δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ