Σπίρτζης: Μέχρι και 14η σύνταξη θα δώσουμε αν πετύχουμε τους στόχους - iefimerida.gr

Σπίρτζης: Μέχρι και 14η σύνταξη θα δώσουμε αν πετύχουμε τους στόχους

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει μέχρι και 14η σύνταξη, σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα της συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει ένα ευρώ αντισταθμιστικών μέτρων για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις.

Ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε και για τις πανηγυρικές δηλώσεις που είχε κάνει μετά το Eurogroup- όταν έκανε σύγκριση της συμφωνίας με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους. Στόχος του, όπως είπε, ήταν να παραλληλίσει την εθνική ανάταση που υπήρχε στους Βαλκανικούς Πολέμους με την εθνική ανάταση που πηγάζει από τη συμφωνία. Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτό που επιτεύχθηκε στο Eurogroup δρομολογεί την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Αττικής και τα χαριστικά δάνεια, δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχος από «70 εισαγγελείς», ισχυριζόμενος μάλιστα πως παλαιότερα - ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - είχε επισημάνει προσωπικά τα προβλήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Παράλληλα, δήλωσε ότι η ΤτΕ θα έπρεπε προ πολλού να έχει εφαρμόσει «πιο σφιχτό» σύστημα ελέγχων στην Τράπεζας Αττικής και άλλα ιδρύματα.

Σε ερώτηση για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έπειτα από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, δήλωσε ότι η συνεργασία ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους είναι «πολύ καλή» και «θαυμαστή». Μάλιστα, σημείωσε ότι εκτιμά «βαθύτατα» τον κ. Καμμένο και ότι μια συνεργασία με την Φώφη Γεννηματά θα ήταν δυνατή εάν αυτή αποκοπεί από τα «βάρη» που τη συνοδεύουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ