Σύριος κινηματογραφιστής δεν θα παρευρεθεί στα Οσκαρ εξαιτίας της απαγόρευσης Τραμπ - iefimerida.gr

Σύριος κινηματογραφιστής δεν θα παρευρεθεί στα Οσκαρ εξαιτίας της απαγόρευσης Τραμπ

Φωτογραφία: Courtesy Khaled Khatib/ Syria Civil Defence
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μπλόκο του Τραμπ στους μουσουλμάνους μετανάστες φαίνεται πως έχει δημιουργήσει πρόβλημα και στην τελετή βράβευσης των Όσκαρ, καθώς ένας Σύρος κινηματογραφιστής δεν θα παρευρεθεί στα Όσκαρ.

Ο 21χρονος Khaled Khateeb εργάστηκε μαζί με την ομάδα της ταινίας για τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας του«Τα λευκά Κράνη», η οποία κι έχει προταθεί για Όσκαρ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αποφάσισε να μπλοκάρει το ταξίδι του στο Λος Άντζελες τελευταία στιγμή.

Σύριος κινηματογραφιστής δεν θα παρευρεθεί στα Οσκαρ εξαιτίας της απαγόρευσης Τραμπ | iefimerida.gr 0

Ο Khatteb θα ταξίδευε από την Τουρκία για να φθάσει στο Λος Άντζελες το Σάββατο, αλλά τα σχέδια του ακυρώθηκαν καθώς αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν πως βρήκαν «ύποπτες» πληροφορίες σχετικές με τον κινηματογραφιστή.

Οι «ύποπτες» πληροφορίες μπορεί να σχετίζονται με πολλά πράγματα, από την εμπλοκή με την τρομοκρατία μέχρι μία παρατυπία στο διαβατήριο. Πάντως ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας απάντησε σε σχετική ερώτηση πως ο οποιοσδήποτε πρέπει να έχει προσκομίσει ένα έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

«Τα Λευκά Κράνη» είναι προτεινόμενα στην κατηγορία «Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους» με σκηνοθέτη την Τζοάννα Νατάσεγκάρα. Η ταινία επικεντρώνεται στους διασώστες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τους πρόσφυγες που πλήττονται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Khateeb είχε βγάλει βίζα για να παρευρεθεί στην τελετή με τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ. Ωστόσο τουρκικές αρχές τον έθεσαν υπό κράτηση αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την εσωτερική αλληλογραφία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όσκαρ Σύρος Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ