Η Μέρκελ πιθανόν να συναντήσει τον Μακρόν τον Μάρτιο - iefimerida.gr

Η Μέρκελ πιθανόν να συναντήσει τον Μακρόν τον Μάρτιο

Φωτογραφία: AP Photo/Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη να συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρό, πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, είναι η Ανγκελα Μέρκελ.

Οι δύο πλευρές συζητούν ποια θα ήταν η προσφορότερη ημερομηνία, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας πως ακόμη δεν έχει καθοριστεί κάποια ημερομηνία, ωστόσο, εκτιμάται ότι η συνάντηση θα γίνει εντός του Μαρτίου.

Ο Μακρόν, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα κερδίσει τις εκλογές, εφόσον καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, δεν κατάφερε να συναντηθεί με την Μέρκελ όταν επισκέφθηκε το Βερολίνο τον περασμένο μήνα. Στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο πήγε στο Λονδίνο για συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Το 2012, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μέρκελ είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ –που τελικά κέρδισε τις εκλογές– πιεζόμενη από τον απερχόμενο, συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ορισμένοι σύμβουλοί της αργότερα σημείωσαν ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, επισκέφθηκε το Βερολίνο στα τέλη Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν, που πλέον στηρίζεται και από τον κεντρώο Φρανσουά Μπαϊρού, θα κερδίσει τον Φιγιόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου και θα βρεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο, δύο εβδομάδες αργότερα, με την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι η Λεπέν θα ηττηθεί στον δεύτερο γύρο, όποιος και από τους δύο και αν βρεθεί απέναντί της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ