Τα βασικά σημεία της ενεχυρίασης των μετοχών της ΑΕΚ με την Morgan Stanley - iefimerida.gr

Τα βασικά σημεία της ενεχυρίασης των μετοχών της ΑΕΚ με την Morgan Stanley

ΑΕΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύμβαση ενεχυρίασης των μετοχών της ΑΕΚ στη Morgan Stanley αποδεικνύει πως η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είναι δέσμια των προθέσεων της τράπεζας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goalnews», όσο η Ένωση πληρούσε τις προϋποθέσεις εξόφλησης του δανείου, υπήρχε το ενέχυρο στο 85,02% των μετοχών της ΠΑΕ. Από την στιγμή που η ΑΕΚ κατέστη υπερήμερη της οφειλής, η Morgan Stanley μπορεί να προβεί σε Αναγκαστική Εκτέλεση των μετοχών της ΠΑΕ.

Η τράπεζα δεν έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα αυτό το δικαίωμα, παρά μόνο τον περασμένο Ιούνιο, όταν μπλόκαρε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των «Supporters».

Τα βασικά σημεία της σύμβασης

Στα βασικά σημεία της σύμβασης πρέπει να αναφερθεί ότι ως σύνολο των ενεχυριασμένων μετοχών αναφέρεται το 85,02% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου του εκδότη (ΠΑΕ ΑΕΚ) και ότι οι επτά μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρονται στο πρώτο άρθρο και ως εγγυητές της σύμβασης. Η ΑΕΚ, πάντως, υποστηρίζει ότι οι επτά μέτοχοι δεν έχουν την παραμικρή περαιτέρω ευθύνη από τη σύμβαση, πέραν βεβαίως του ενέχυρου στις μετοχές τους. Από εκεί και πέρα, στο πρώτο άρθρο της σύμβασης αναφέρεται ρητά ότι «ενεχυρασμένες μετοχές» σημαίνει «τις υφιστάμενες μετοχές, τις επιπρόσθετες μετοχές και τις νέες μετοχές».

Στο άρθρο 3.1 αναφέρεται: «Εκαστος των ενεχυραζόντων (μέτοχοι ΠΑΕ ΑΕΚ) αναλαμβάνει: αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης να παραδώσει στον Ενεχυρούχο Δανειστή (MS) όλα τα Υφιστάμενα Πιστοποιητικά Μετοχών νομίμως επισημειωμένα».

Στο άρθρο 5.2: «Μετά την επέλευση Γεγονότος Υπερημερίας ο Ενεχυρούχος Δανειστής δύναται χωρίς περαιτέρω συναίνεση ή άδεια των Ενεχυραζόντων να προβεί σε ειδοποίηση γεγονότος που συνεπάγεται την Αναγκαστική Εκτέλεση, κατά την οποία ο Ενεχυρούχος Δανειστής θα έχει αποκλειστικό δικαίωμα άσκησης του συνόλου των Δικαιωμάτων που απορρέουν από τις Ενεχυρασμένες Μετοχές».

Στο άρθρο 6.2: «Μετά την επέλευση Γεγονότος Υπερημερίας, ο Ενεχυρούχος Δανειστής (ΜΣ) δύναται χωρίς περαιτέρω συναίνεση ή άδεια των Ενεχυραζόντων να προβεί σε Ειδοποίηση Γεγονότος που συνεπάγεται Αναγκαστική Εκτέλεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ