Γερμανία: Το αριστερό Linke ονειρεύεται συγκυβέρνηση με τον Σουλτς - iefimerida.gr

Γερμανία: Το αριστερό Linke ονειρεύεται συγκυβέρνηση με τον Σουλτς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mετά την ανακοίνωση του υποψήφιου καγκελάριου των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς ότι θέλει να διορθώσει βασικά σημεία της μεταρρυθμιστικής «Ατζέντας 2010», η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Αριστερού Κόμματος, Σάρα Βάγκενκνεχτ επιχειρεί άνοιγμα προς την SPD για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού.

«Αν η SPD θέλει πραγματικά να ακολουθήσει μια πιο κοινωνική πολιτική, το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν θα την εμποδίσουμε», είπε στο Spiegel η πολιτικός, που τάχθηκε προ ημερών υπέρ της εξόδου της Ελλάδας απ' την ευρωζώνη. «Αν ξαναδημιουργήσουμε το κράτος πρόνοιας και μπορούμε να ακολουθήσουμε μια φιλειρηνική πολιτική, τότε ευχαρίστως να μετάσχουμε στην κυβέρνηση. Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρώ εφικτό έναν κεντρο-αριστερό συνασπισμό»

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν μια αλλαγή, λέει η Βάγκενκνεχτ και συνεχίζει: «ο Μάρτιν Σουλτς έχει μετατραπεί σε οθόνη προβολής ελπίδων. Όμως το κατά πόσον θα τηρήσει τις κοινωνικές του δεσμεύσεις θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό απ’ το πόσο ισχυρή θα είναι η Αριστερά.»

Η Βάγκενκνεχτ ζητά απ’ τον Σουλτς να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του για κοινωνική δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλές αοριστίες στο πρόγραμμά του. Επίσης περιμένει απ’ τον υποψήφιο του SPD να ξεκαθαρίσει τι συνασπισμό θα επιθυμούσε.

Παραμένει, βέβαια, ανοικτό αν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα βγαίνουν τα νούμερα για συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Αριστεράς, καθώς σε κάποιες δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός της Κεντροαριστεράς προηγείται, ενώ σε άλλες όχι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ