Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ -Καταγγελίες για τεράστιες ελλείψεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ -Καταγγελίες για τεράστιες ελλείψεις [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε απέναντί τους η διοίκηση του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω κίνηση είχε προχωρήσει η διοίκηση καθώς οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας 12 ημερών με τη διοίκηση να ζητά να κηρυχθεί παράνομη, αλλά και να μην επαναληφθεί στο εξής, εν το πρόστιμο που θα επιβληθεί σε πείπτωση επανάληψης είναι 50.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις προέβη ο ο γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού ΕΚΑΒ, Χρήστος Βεντούλης: «Πρόκειται για μια επίσχεση εργασίας που ουσιαστικά εξαγγείλαμε για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ρύθμιση για αμοιβή των εκτός έδρας μετακινήσεων», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι το 2016 πραγματοποιήθηκε προσπάθεια έτσι ώστε να φθάσει το θέμα στον πρωθυπουργό, ώστε να δημιουργηθεί η ανάλογη ρύθμιση, πράγμα που δε έγινε ποτέ.

«Ο δικαστής έκρινε ότι η δίκη θα πάρει αναβολή για τις 5 Απριλίου», τόνισε ο κ. Βεντούλης, ενώ υπογράμμισε ότι παρόλο που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, είχαν ορίσει προσωπικό ασφαλείας και δεν κινδύνευσε καμία ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε το παράδειγμα της έκτακτης ανάγκης όταν εντοπίστηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης η βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έπρεπε να εξουδετερωθεί: «Όλο το ΕΚΑΒ ήταν σε επιφυλακή ανεξαρτήτως της επίσχεσης και οι εργαζόμενοι ανταμείφθηκαν από την Περιφέρεια και τους φορείς. Η επίσχεση εργασίας δεν είχε στόχο να ταλαιπωρήσει κανέναν».

Παράλληλα σε δηλώσεις προέβη και ο αναπληρωτής γραμματέας ΠΟΠ ΕΚΑΒ, Ανέστης Κουκουρίκος, ο οποίος μίλησε για την συνολική εικόνα που επικρατεί στον Οργανισμό: «Δεν ήταν ούτε είναι καλά τα πράγματα στην Υγεία. Δεν έχουμε προσωπικό, τα οχήματα είναι «σαράβαλα», ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος λόγω κρίσης, δεν πάμε σε σωστούς χρόνους στα περιστατικά. Έχουμε ζητήσει εγγράφως να μας πουν τους χρόνους στα περιστατικά, για τους ανάπηρους και τους νεκρούς και δεν μας απαντάνε καν. Τέτοια είναι η δημοκρατία τους που ούτε ο κύριος Πολάκης, ούτε η διοίκηση, κάνουν συναντήσεις με ομοσπονδίες και σωματεία. Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε αναπηρίες και θανάτους γιατί άργησε να πάει το ασθενοφόρο. Δεν τα ξέρει αυτά ο κύριος Πολάκης; Δεν είχαμε ασθενοφόρα για να πάμε στη Χαλκιδική. Έχουμε μόλις 3-4 οχήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες της Χαλκιδικής το καλοκαίρι. Τα αυτοκίνητα όλα είναι από την Ολυμπιάδα, έχουν 500, 600 και 700 χιλιάδες χιλιόμετρα. Έχουν παρθεί 90 καινούρια αυτοκίνητα που έχουν πάει στην επαρχία και δεν ήρθαν ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Αθήνα. Περιμένουμε να πάρουμε άλλα 90 οχήματα, που έχουν περάσει δύο χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα».

Πηγή: Τhestival.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκη αγωγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ