Γερμανία: 136 Τούρκοι με διπλωματικό διαβατήριο έχουν ζητήσει άσυλο - iefimerida.gr

Γερμανία: 136 Τούρκοι με διπλωματικό διαβατήριο έχουν ζητήσει άσυλο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 136 Τούρκοι πολίτες που είναι κάτοχοι διπλωματικού διαβατηρίου «έχουν καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου» στη Γερμανία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε τον περσινό Ιούλιο στην Τουρκία.

Την ανακοίνωση σχετικά με αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα όσον αφορά τις γερμανοτουρκικές σχέσεις έκανε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν διαθέτει λεπτομερή στοιχεία όσον αφορά τον αριθμό των στρατιωτών, των δημόσιων υπαλλήλων, των διπλωματών και των μελών των οικογενειών τους (...) ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση γνωρίζει ότι (συνολικά) 136 άνθρωποι που έχουν στην κατοχή τους τουρκικά διπλωματικά διαβατήρια έχουν καταθέσει αίτημα για άσυλο», σημειώνει η γερμανική κυβέρνηση σε γραπτή απάντηση που έδωσε σε ερώτημα που της είχε υποβάλει ένας οικολόγος κοινοβουλευτικός, αντίγραφο της οποίας δόθηκε σήμερα στο AFP.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Τούρκοι άσυλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ