Κλάουντιο Ρανιέρι: Πρωταγωνιστής στο πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι – Τέλος με δάκρυα - iefimerida.gr

Κλάουντιο Ρανιέρι: Πρωταγωνιστής στο πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι – Τέλος με δάκρυα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν η διοίκηση της Λέστερ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κλάουντιο Ρανιέρι, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Οι περισσότεροι, έχοντας νωπές τις μνήμες από την αποτυχία του Ιταλού στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, τον έδιναν πρώτο φαβορί για αποχώρηση.

Ο Ιταλός τεχνικός υπήρξε συγγραφέας του πιο όμορφου ποδοσφαιρικού παραμυθιού στην ιστορία του αθλήματος. Μεγαλύτερος άθλος από κάθε προηγούμενο. Από αυτόν της Δανίας το 1992 στα γήπεδα της Σουηδίας, από αυτόν της Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004.

Όπως υποστήριξαν οι σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, είναι διαφορετικό να «τρέξει» μια ομάδα μια κούρσα έξι αγώνων και διαφορετικό έναν μαραθώνιο 38 παιχνιδιών. Ο Ρανιέρι το πέτυχε και γνώρισε την παγκόσμια αποθέωση.

Ποτέ δεν αποκάλυψε το μυστικό του. Πάντα αστειευόταν και έλεγε πως αφήνει τους ποδοσφαιριστές του ελεύθερους στην προσωπική τους ζωή. Το όνομα της Λέστερ έγινε γνωστό σε κάθε άκρη της γης. Ήταν η μοναδική ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και τελικά κατέκτησε τον τίτλο στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, με χαρακτηριστική άνεση.

Claudio Ranieri's best moments #LCFC #ThankYouClaudio #Ranieri pic.twitter.com/nkgF3O8DPY

Η Λέστερ όχι μόνο κατέκτησε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ αλλά κέρδισε και μια θέση στους ομίλους του Champions League. Εκεί όπου φέτος κατάφερε στις 22 Νοεμβρίου να κερδίσει την πρόκριση στα νοκ-άουτ αν και την ίδια ώρα στο πρωτάθλημα, ήταν εμφανές ότι τα έβρισκε σκούρα. Ομως τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα.

Το 2017 βρήκε τις «αλεπούδες» να μην μπορούν καν να σκοράρουν. Η ομάδα άρχισε να πλησιάζει στον υποβιβασμό. Στις 9 Ιανουαρίου, ο Ρανιέρι αναδείχθηκε ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου για το 2016 όμως πίσω από τα χαμόγελα υπήρχε το άγχος. Είναι χαρακτηριστικό πως τα μοναδικό γκολ που έχει πανηγυρίσει η Λέστερ στο νέο έτος, έχουν σημειωθεί στο Κύπελλο Αγγλίας, από το οποίο αποκλείστηκε και στο Champions League. Αυτό του Βάρντι απέναντι στην Σεβίλλη, με το οποίο γλύκανε η ήττα ενόψει της ρεβάνς.

Και εκεί που δεν το περίμενε κανείς, οι ιδιοκτήτες της Λέστερ από την Ταϊλάνδη αποφάσισαν να τον απολύσουν. Του το ανακοίνωσαν μάλιστα με την επιστροφή της ομάδας από την Ανδαλουσία, λίγο πριν ο Ιταλός ξεκινήσει την προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ.

Οι αντιδράσεις πολλές. Ο κόσμος της Λέστερ αμέσως ξεχύθηκε στα social media προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση των διοικούντων το σύλλογο. Μαζί τους και εκατοντάδες πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, όπως ο Γκάρι Λίνεκερ. Όμως τίποτα πλέον δεν μπορούσε να αλλάξει το τέλος του παραμυθιού.

Ο δράκος εμφανίστηκε στο φινάλε και στιγμάτισε το πιο όμορφο παραμύθι που γράφτηκε ποτέ στις τέσσερις γραμμές ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει το σωστό ή το λάθος της συγκεκριμένης απόφασης. Μα οι απανταχού ρομαντικοί του ποδοσφαίρου δεν θα ενδιαφερθούν ποτέ για την άποψή του!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλαούντιο Ρανιέρι Λέστερ απόλυση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ