Συγκλονιστικό βίντεο: Αστυνομικός πυροβολεί εναντίον 13χρονων -Σάλος στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Συγκλονιστικό βίντεο: Αστυνομικός πυροβολεί εναντίον 13χρονων -Σάλος στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας να πυροβολεί δίπλα σε μία ομάδα παιδιών μόλις 13 χρονών.

Το περιστατικό συνέβη στην Καλιφόρνια και η αιτία πιθανότατα ήταν το γεγονός ότι ο αστυνομικός πίστευε ότι τουλάχιστον ένα από τα παιδιά περπάτησε πάνω στο γκαζόν του.

Στο βίντεο φαίνεται η έντονη λογομαχία ανάμεσα στην ομάδα των παιδιών και τον αστυνομικό ο οποίος έχει αρπάξει ένα από τα παιδιά και δεν τον αφήνει. Γύρω του οι υπόλοιποι μαθητές προσπαθούν να απελευθερώσουν τον νεαρό μέχρι τη στιγμή που ο αστυνομικός βάζει το χέρι του στο μπροστινό μέρος του παντελονιού του και βγάζει ενα πιστόλι. Επικρατεί τρόμος και τα παιδιά απομακρύνονται ενώ αργότερα ακούγεται πυροβολισμός.

Από τον πυροβολισμό δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ ο αστυνομικός δεν έχει συλληφθεί και φέρεται να συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνα.

Από την πλευρά της η αστυνομία στο Αναχάιμ όπου συνέβη το περιστατικό την Τρίτη, αναφέρει ότι συνελήφθησαν δύο έφηβοι, ένας 13χρονος και ένας 15χρονος για απειλές για βιαιοπραγία.

Ενας από τους νεαρούς που συνελήφθη είναι ο 13χρονος που κρατούσε βίαια ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός πριν πυροβολήσει δίπλα του. Πρόκειται για τον Κρίστιαν Ντορτς ο πατέρας του οποίου μιλώντας στα τοπικά Μέσα ενημέρωσε ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να κατηγορεί τις αρχές ότι δεν κυνήγησαν τον αστυνομικό που ενεπλάκη στο επεισόδιο.

Εντονες αντιδράσεις

Σύμφωνα με την αστυνομία του Άναχαϊμ, ο αστυνομικός σημάδεψε προς το έδαφος. Ωστόσο, το βίντεο έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα. Την ίδια στιγμή εγείρονται ερωτηματικά για το γεγονός ότι συνελήφθησαν δύο έφηβοι και όχι και ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο.

Το βίντεο έχει viral την Τετάρτη και περισσότεροι από 300 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό. Η αστυνομίας διέλυσε τη διαδήλωση και συνέλαβε 23 άτομα, ενώ κάποιοι προκάλεσαν ζημιές και στο σπίτι του αστυνομικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ αστυνομικός πυροβολισμός 13χρονα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ