Μειώσεις φόρων και περιορισμό του δημόσιου τομέα υπόσχεται ο Μακρόν - iefimerida.gr

Μειώσεις φόρων και περιορισμό του δημόσιου τομέα υπόσχεται ο Μακρόν

Φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το οικονομικό πρόγραμμά του που περιλαμβάνει μειώσεις φόρων και περικοπές στον δημόσιο τομέα, έτσι ώστε το Παρίσι να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους εταίρους του στην ευρωζώνη για περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, παρουσίασε την Πέμπτη Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρείται φαβορί για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, είπε ότι θα μειώσει τον φόρο επί των επιχειρήσεων στο 25%, από 33,3% που είναι σήμερα. Σκοπεύει επίσης να περιορίσει τον δημόσιο τομέα περικόπτοντας 120.000 θέσεις, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Les Echos.

Αναφερόμενος στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και βασικό αντίπαλό του στον πρώτο γύρο των εκλογών, είπε ότι "αντίθετα από τον Φρανσουά Φιγιόν, δεν πιστεύω στις εκκαθαρίσεις και στο να θέσω τη χώρα ενάντια στη βούληση του λαού".

«Και σε αντίθεση με τον Μπενουά Αμόν, δεν δέχομαι την ήττα στο μέτωπο των θέσεων εργασίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Γαλλία Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ