Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Λαγκάρντ: Επιμένουν και οι δύο στις θέσεις τους - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Λαγκάρντ: Επιμένουν και οι δύο στις θέσεις τους

Φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός. Αρχικά το γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις και εν συνεχεία το επιβεβαίωσε και η Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Αλέξης Τσίπρας και Κριστίν Λαγκάρντ συνομίλησαν το βράδυ της Τρίτης και συμφώνησαν πως "ΔΝΤ και Ελλάδα έκαναν βήματα" που σχετίζονται με το "μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο με την αλλαγή μείγματος", ώστε να κλείσει η συμφωνία.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν τέλος, πως από δω και στο εξής "το θέμα είναι να δοθεί λύση και για το χρέος".

Οπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την επικεφαλής του ΔΝΤ και συζήτησε το ελληνικό ζήτημα προωθώντας μια πολιτική συζήτηση. Η συνομιλία έγινε σε καλό κλίμα, με την Λαγκάρντ να φέρεται πως έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, επέμεινε στις θέσεις της και στην τήρηση των κανόνων του Ταμείου. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ δεν υποχώρησαν από τις θέσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ