Νέο «όχι» από Μέρκελ στην έκδοση ευρωομολόγων - iefimerida.gr

Νέο «όχι» από Μέρκελ στην έκδοση ευρωομολόγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ιδέα του ευρωομόλογου απέρριψε για άλλη μια φορά η Καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, διαμηνύοντας πως το Βερολίνο εξακολουθεί να αντιτάσσεται στην ενιαία έκδοση δημόσιου χρέους εντός της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η κ. Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή της παραμένει αντίθετη στην αμοιβαιοποίηση του χρέους εντός της ευρωζώνης και ότι τάσσεται υπέρ της αρχής της ατομικής ευθύνης εντός της νομισματικής ένωσης.

«Δεν βλέπω κάποια αλλαγή στη θέση μας ότι μια αμοιβαιοποίηση (του χρέους) δεν μπορεί να γίνει χωρίς να μεταφερθούν πρώτα αρμοδιότητες στην Ευρώπη. Οι αλλαγές συνθηκών δεν είναι, κατά την εκτίμησή μου, στην ατζέντα» ανέφερε, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να εκδοθούν ευρωομόλογα.

Επιπλέον, υποστήριξε πως αν βρίσκεται σε κίνδυνο η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί όπως ο ESM.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ ευρωομόλογο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ