Στρατηγική συνεργασία της ιταλικής Granarolo με εταιρεία του Ομίλου Παντελιάδη - iefimerida.gr

Στρατηγική συνεργασία της ιταλικής Granarolo με εταιρεία του Ομίλου Παντελιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εταιρεία Quality Brands International (QBI), η οποία ελέγχεται από την ΟΠΤΙΜΑ της οικογένειας Παντελιάδη, εισέρχεται η ιταλική εταιρεία Granarolo International, όπως γνωστοποίησε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας εμπορίας τροφίμων QBI είχε δρομολογηθεί αρκετούς μήνες πριν και μετά το νομικό και οικονομικό έλεγχο από τον Ιταλικό όμιλο Granarolo International, τo deal βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσής του.

Στο κοινό σχήμα για τον έλεγχο της QBI θα βρίσκεται και η Epiros UK Limited, με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων να κατανέμονται ως εξής:

  • Epiros UK: Η χονδρική πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών και βρώσιμων ελαίων και λιπών
  • ΟΠΤΙΜΑ: Η παραγωγή και η διανομή τροφίμων, με ειδίκευση στα τυροκομικά προϊόντα
  • Granarolo: Η απόκτηση συμμετοχών σε άλλες εταιρείες και επιχειρηματικές οντότητες
  • QBI: Η διανομή τροφίμων, με ειδίκευση στα τυροκομικά προϊόντα

Σε κάθε περίπτωση η «συμμαχία» με την Granarolo, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία γαλακτοκομικών στην Ιταλία με τζίρο που ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ και σημαντική διεθνή παρουσία, με οκτώ παραγωγικές μονάδες στην Ιταλία και δύο στη Γαλλία δημιουργεί νέα δεδομένα στον κλάδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Granarolo, έχει συνάψει προ τριετίας εμπορική συμφωνία με τη ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, η οποία αφορούσε το λανσάρισμα και την αποκλειστική διανομή ελληνική γιαουρτιού και τυροκομικών σε Ιταλία και Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οπτιμα granarolo επιτροπή ανταγωνισμού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ