Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης [εικόνες] - iefimerida.gr

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης [εικόνες]

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο κ. Πελετίδης κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον δήμαρχο στην αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν. Επίσης, με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν τη απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο, οι οποίοι συμπαρίστανται από νωρίς το πρωί στον Κώστα Πελετίδη.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής

«Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής».

Αυτά τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πατρέων, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Επίσης σημείωσε: «Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης».

«Είμαστε μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων» κατέληξε.

Νωρίτερα, την απαλλαγή του κ. Πελετίδη είχε προτείνει, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Όπως ανέφερε, δεν στοιχειοθετήθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων. Όσον αφορά στους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στην Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, είπε ότι ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Δήμαρχος κατευθύνθηκε πεζός στα δικαστήρια για τη δίκη με τη Χρυσή Αυγή, συνοδεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Παρών για να συμπαρασταθεί στον κ. Πελετίδη είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος καθώς και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας και Βίβιαν Σαμούρη.

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Πελετίδης Χρυσή Αυγή Πάτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ