Πετρόπουλος: Θα είναι πρόβλημα η μείωση του αφορολογήτου χωρίς αντίβαρο - iefimerida.gr

Πετρόπουλος: Θα είναι πρόβλημα η μείωση του αφορολογήτου χωρίς αντίβαρο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία προβλήματος αν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου χωρίς αντίμετρο βλέπει ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Θα είναι πρόβλημα η μείωση του αφορολογήτου αν δεν υπάρξει αντίβαρο με αντισταθμιστικά μέτρα», δήλωσε, σε ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών όπου παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος.

Ο υφυπουργός, παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη των εμπόρων στην προσπάθεια που γίνεται για ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με την τακτική καταβολή των εισφορών τους.

Υπογράμμισε, δε, πως παρότι με το νέο ασφαλιστικό σχεδόν η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών θα καταβάλει χαμηλότερη ασφαλιστική εισφορά, θα γίνουν διορθώσεις όπου χρειάζεται. Οπως είπε, με τον νέο ασφαλιστικό νόμο έγινε ουσιαστικά αναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος που κατέρρεε για τη διάσωσή του, ενώ χαρακτήρισε το νέο νόμο ως «αναπτυξιακό μέτρο παρέμβασης για την κοινωνική ασφάλιση», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προϋπόθεση για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων, υποστηρίζοντας πως θα συμβεί, καθώς τώρα μπορούν να πληρώσουν ακόμα και εκείνοι που δεν μπορούσαν πριν τη μεταρρύθμιση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε, συμβάλλει και η ρύθμιση για μερική καταβολή εισφορών.

Ο κ. Πετρόπουλος μίλησε εμφατικά για τη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα των ακινήτων του Δημοσίου.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η στήριξη της κοινωνίας θα αποτελέσει όπλο στα χέρια της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που γίνεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τάσος Πετρόπουλος αφορολόγητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ