ΝΥΤ: Ο Τραμπ έχει περάσει το 1/5 της θητείας του παίζοντας γκολφ -Αλλά προσπαθεί να το κρύψει - iefimerida.gr

ΝΥΤ: Ο Τραμπ έχει περάσει το 1/5 της θητείας του παίζοντας γκολφ -Αλλά προσπαθεί να το κρύψει

Φωτογραφία: AP/ Susan Walsh
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την έως τώρα θητεία του, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει περάσει τις έξι ημέρες σε ένα γήπεδο του γκολφ. Δηλαδή, το 1/5 του διαστήματος από τότε που εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times, συμπεριλαμβανομένων των 3 από τα 5 σαββατοκύριακα που έχει περάσει ως πρόεδρος.

Οι παρτενέρ του στο γκολφ περιλαμβάνουν έως τώρα τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, πρωταθλητές από τη Νότια Αφρική και την Ιρλανδία. Ενα Σάββατο στη Φλόριντα κατάφερε το πρωί να παίξει στο Trump National Golf Club στο Τζούπιτερ και το απόγευμα στο Trump International στο Παλμ Μπιτς.

Λίγες από αυτές τις λεπτομέρειες προέρχονται από τον Λευκό Οίκο, σχολιάζει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, καθώς επικρατεί μία μυστικότητα σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια γκολφ του Αμερικανού προέδρου, όπως και πολλές άλλες από τις ασχολίες του στο θέρετρό του στο Παλμ Μπιτς, το Μαρ-α-Λάγκο.

Η μόνη φορά που η διοίκηση Τραμπ αποκάλυψε τους παρτενέρ του στο γκολφ ήταν την ημέρα που έπαιξε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε και τον Νοτιοαφρικανό επαγγελματία του αθλήματος Ερνι Ελς, κάτι που δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο ίδιος ο πρόεδρος. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λευκός Οίκος αρνείται ακόμη και να επιβεβαιώσει αν πράγματι ο Τραμπ παίζει γκολφ, όταν οι αυτοκινητοπομπές του εξαφανίζονται πίσω από τις πύλες των κλαμπ του.

Το γκολφ δεν είναι η μόνη δραστηριότητά του στη Φλόριντα που δεν ανακοινώνεται. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος δεν αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος πήγε σε φιλανθρωπικό γκαλά για την έρευνα του καρκίνου, στο Μαρ-α-Λάγκο. Επίσης, κρατήθηκε μυστική η ξενάγηση που έκανε στο Air Force One για φίλους και συγγενείς των απασχολούμενων στο Μαρ-α-Λάγκο.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως επρόκειτο για ιδιωτικές συναντήσεις. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά την ενασχόληση του Τραμπ με το γκολφ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους New York Times, οι συνεργάτες του κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τους δημοσιογράφους μακριά. Οταν παίζει στο Παλμ Μπιτς, οι δημοσιογράφοι που τον ακολουθούν κατευθύνονται σε πάρκινγκ στην άλλη πλευρά του δρόμου. Οταν έπαιξε στο Τζούπιτερ, έβαλαν τους δημοσιογράφους σε αίθουσα συσκέψεων του κλαμπ, όπου τα παράθυρα ήταν καλυμμένα με μαύρο πλαστικό. Ο λόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν ότι ο Τραμπ επέκρινε πολλές φορές τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, επειδή έπαιζε συχνά γκολφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ γκολφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ