Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής για Eurogroup: Δεν πήραμε ούτε QE ούτε ελάφρυνση χρέους - iefimerida.gr

Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής για Eurogroup: Δεν πήραμε ούτε QE ούτε ελάφρυνση χρέους

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες «βόμβες» έριξε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας σήμερα στη Βουλή παραδεχόμενος ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει μεγάλο κόστος για την οικονομία.

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφαση του Eurogroup ωστόσο τόνισε πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι καθυστερήσεις αλλά και το κόστος που έχει υποστεί η Οικονομία όλους αυτούς τους μήνες. Επεσήμανε ότι στην απόφαση του Eurogroup δεν υπάρχει διασφάλιση τόσο για την ποσοτική χαλάρωση όσο και για το θέμα του χρέους εκτίμησε ωστόσο ότι οι πιστωτές το επόμενο διάστημα θα έχουν θετική στάση στα δύο αυτά θέματα

Ο Παναγιώτης Λιαργκοβας τόνισε ότι ο δρόμος μέχρι την τελική συμφωνία είναι ακόμη μακρύς και ασαφής και ότι υπάρχουν πέντε μεγάλοι άγνωστοι Χ.

Μεταξύ άλλων τα μέτρα, το κόστος που θα έχουν τα αντίμετρα και οι ρήτρες εφαρμογής τους .

Ωστόσο ο κ. Λιαργκόβας πρόσθεσε πως μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα αρχίσει να τρέχει ο χρόνος για την τρίτη αξιολόγηση η οποία όπως τόνισε πρέπει να τελειώσει σε ασφυκτικά μικρό διάστημα.

«Ο πολιτικός χρόνος κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης θα είναι ασφυκτικός και πολύ πιεστικός λόγω των καθυστερήσεων στο κλείσιμο των δύο πρώτων» είπε ο κύριος Λιαργκοβας και πρόσθεσε ότι οι δυσκολίες ολοκλήρωσης για την Τρίτη αξιολόγηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερες καθώς η χώρα θα βιώνει τον 8ο χρόνο κρίσης. Ως προς το κομμάτι της τρίτης αξιολόγησης ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού ανέφερε ότι περιλαμβάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις ύψος 0,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και νέες παρεμβάσεις στον κώδικα φορολογίας αλλά και στο ασφαλιστικό.

Εν συνεχεία είπε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο κ.Λιαργκόβας «Εάν συνεχιστεί η καθυστέρηση θα συνεχιστεί και το κόστος εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα είναι όλα πιο δύσκολα για τη χώρα. Ο ενάρετος κύκλος για τη χώρα μπορεί να ανοίξει μόνο αν ακολουθηθεί το μνημόνιο αλλιώς τα πράγματα εκτροχιάζονται. Το τρίτο μνημόνιο είναι ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα η μετάβαση στην οποία οδηγεί έρχεται σε σύγκρουση με δομές και πελατειακές συμπεριφορές . πρέπει να δούμε τα λάθη που έχουμε κάνει ως χώρα σε βάθος χρόνου είναι απαραίτητη η συναίνεση και η συνεννόηση. Τα πλεονάσματα 3,5 και 4,5 δεν είναι εφικτά για μεγάλο διάστημα μόνο για ένα με δύο χρόνια μπορεί να τα πιάσει μια χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιαργκόβας προϋπολογισμός Οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ