Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα -Είχε «γδάρει» τη Θήβα [εικόνα] - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα -Είχε «γδάρει» τη Θήβα [εικόνα]

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας ληστειών, κλοπών και φθορών, κυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα «αρχηγικά» της στελέχη, ενώ ένα ακόμη μέλος της είχε συλληφθεί πρόσφατα, κατόπιν σχετικού Εντάλματος σύλληψης και είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Ταυτοποιήθηκαν οκτώ επιπλέον μέλη της εγκληματικής ομάδας και συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές, για παραμέληση της εποπτείας ανήλικων μελών της σπείρας. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι η σπείρα ενέχεται συνολικά σε 6 ληστείες, 1 απόπειρα ληστείας, 15 κλοπές, 4 απόπειρες κλοπών, καθώς και 16 διακεκριμένες φθορές οχημάτων.

Οι δράστες πετώντας πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς και τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, πετύχαιναν την πρόσκαιρη ακινητοποίηση διερχόμενων οχημάτων και ακολούθως αποσπούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Για την εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στο Οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και κατασχέθηκαν 2 τσάντες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα και 1 Ι.Χ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπών.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα -Είχε «γδάρει» τη Θήβα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ