Τόνι Ερντμαν & Suntan οι καλύτερες ταινίες του '16 σύμφωνα με τους Ελληνες κριτικούς κινηματογράφου - iefimerida.gr

Τόνι Ερντμαν & Suntan οι καλύτερες ταινίες του '16 σύμφωνα με τους Ελληνες κριτικούς κινηματογράφου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία «Tόνι Έρντμαν» της Μάρεν Αντε αναδείχθηκε πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων Κριτικών Κινηματογράφου κατά την ετήσια ψηφοφορία τους για τις καλύτερες ταινίες του 2016.

Κι όσο «η τυλιγμένη στον γερμανικό φορμαλισμό ταινία που ψάχνει από πού να συγκρατηθεί στη βαλκανική φυγόκεντρο του Βουκουρεστίου» κρίθηκε ως η καλύτερη ξένη ταινία 2016, άλλο τόσο το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κέρδισε τους Έλληνες κριτικούς που την ανέδειξαν στη ψηφοφορία τους ως καλύτερη ελληνική ταινία του 2016.

Εξίσου μια ταινία όψιμης ενηλικίωσης «Λουσμένη στο παραισθητικό φως του αιγαιοπελαγίτικου ήλιου που λιώνει όλους τους φραγμούς» αναφέρουν για το Suntan τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Τόνι Ερντμαν & Suntan οι καλύτερες ταινίες του '16 σύμφωνα με τους Ελληνες κριτικούς κινηματογράφου  | iefimerida.gr 0

To Toni Erdmann είναι μία γερμανοαυστριακή κωμική-δραματική ταινία του 2016, σε σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή Μάρεν Άντε.

Πρωταγωνιστούν οι Πέτερ Σίμοντσεκ και Σάντρα Χούλερ.
Η ταινία είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, για το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας και για το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας.

Τόνι Ερντμαν & Suntan οι καλύτερες ταινίες του '16 σύμφωνα με τους Ελληνες κριτικούς κινηματογράφου  | iefimerida.gr 1


To Suntan σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου εχει ήρωα τον Κωστή, έναν μοναχικό 40άρη που αναλαμβάνει χρέη αγροτικού γιατρού στην Αντίπαρο. Έπειτα από έναν ανιαρό χειμώνα, η ρουτίνα του θα αλλάξει δραματικά όταν γνωριστεί με μια ξέφρενη ομάδα νεαρών και ερωτευτεί την όμορφη Άννα.
Με τους: Μάκη Παπαδημητρίου, Μαρία Καλλιμάνη, Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Τσορτέκη

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ