Ξεκίνησε η δίκη για το «Καρούζος gate»: Αλληλοκατηγορούνται με τη Σκαφτούρα - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η δίκη για το «Καρούζος gate»: Αλληλοκατηγορούνται με τη Σκαφτούρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει οι πρώην σύζυγοι και νυν κατηγορούμενοι Ιωάννης Καρούζος και Ρεβέκκα Σκαφτούρα, καθώς ο ένας επιρρίπτει στον άλλο τις ευθύνες για το Καρούζος Gate, το σκάνδαλο με τις εικονικές αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο πρώην μεγαλοεπιχειρηματίας ήταν σήμερα παρών στο δικαστήριο, όχι όμως και η σύζυγός του, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο της. Ο Γ. Καρούζος, δεν θύμιζε σε τίποτε τις εποχές της δόξας του, αφού είναι εδώ και χρόνια κρατούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών, ενώ κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, έκδοση εικονικών τιμολογίων, ενώ συγκατηγορούμενοί του είναι πέντε ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρώην ζευγάρι φέρεται να είχε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογεί τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

«Η υψηλή κυρία»

Κατά την σημερινή πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ο Γ. Καρούζος επιχείρησε να αποδείξει ότι ιθύνων νους της υπόθεσης ήταν η Ρεβέκκα Σκαφτούρα και όχι ο ίδιος. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κατηγορούμενος αλλά και ο συνήγορός του, με τις ερωτήσεις τους προς την μάρτυρα-γραμματέα του Ομίλου, ήθελαν να καταδείξουν πως ο επιχειρηματίας ζητούσε άδεια για να πάρει... χαρτζιλίκι από την σύζυγό του.

«Ηταν υπεύθυνη για όλα τα χρήματα της εταιρίας», είπε η μάρτυρας, ενώ ο Γ. Καρούζος υποστήριξε ότι «χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει χαρτζιλίκι. Υπάρχει σημείωμα για 2.000 ευρώ που ζητήθηκε έγκριση από την Σκαφτούρα για να δοθούν στο πρόεδρο της εταιρίας», είπε.

Από την πλευρά της η μάρτυρας απάντησε ότι ο Ιω. Καρούζος αποφάσιζε για τα ακίνητα ενώ η τότε σύζυγός του επέβλεπε τα χρήματα.

«Οι διπλοί πάτοι στα γαλακτομπούρεκα»

Η μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι η Ρεβέκκα Σκαφτούρα και ο Γ. Καρούζος είχαν οικογενειακές σχέσεις με έναν δικαστικό λειτουργό, αλλά και με πολιτικό πρόσωπο, με την υπεράσπιση του επιχειρηματία να υπονοεί ότι γίνονταν χρηματισμοί μέσα από κουτιά γλυκών...

Υπεράσπιση: Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας..

Υπεράσπιση: Θα έρθουν βιντεάκια. Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Άμυνας. Ήταν κι αλλού.

Η πρώην εργαζόμενη του Ομίλου πρόσθεσε στην κατάθεσή της ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ασχολούνταν με τον Όμιλο, ενώ αναφορικά με τα μεγάλα ποσά τη διοίκηση την ασκούσαν επίσης παράλληλα. Ακόμη, μίλησε για τα δύο ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρία Fantom. Κατά την κατηγορία πρόκειται για εταιρία συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη (ο οποίος είναι κατηγορούμενος), ενώ η αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα τα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό τα 5 εκατ. Ευρώ.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιωάννης Καρούζος δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ