Eurostat: Στο 1,5% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Eurostat: Στο 1,5% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Ιανουάριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 1,5% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017, σε σχέση με 0,3% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat.

Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -0,1%. Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο ήταν 1,8% από 1,1% τον Δεκέμβριο και 0,3% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,7% τον Ιανουάριο σε σχέση με 1,2% τον Δεκέμβριο και 0,3% ένα χρόνο πριν.

Τον Ιανουάριο του 2017, τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (0,2%), στη Ρουμανία (0,3%) και στη Βουλγαρία (0,4%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (3,1%), στη Λετονία και στην Ισπανία (και οι δύο 2,9%) και στην Εσθονία (2,8%). Σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δύο κράτη-μέλη και αυξήθηκε σε είκοσι έξι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πληθωρισμός Ευρωζώνη Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ