Με τροπολογία ΥΠΟΙΚ λύση στο αδιέξοδο του ΤΧΣ - iefimerida.gr

Με τροπολογία ΥΠΟΙΚ λύση στο αδιέξοδο του ΤΧΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την αδυναμία εξεύρεσης διευθύνοντος συμβούλου επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Η τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που κατατέθηκε του υπουργείου Εσωτερικών ορίζει ότι η τριμελής Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία ασκεί τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα μπορεί να λειτουργεί νόμιμα και με δύο μέλη.

Με την τροπολογία, παραμένει η πρόβλεψη αντικατάστασης μέλους εντός χρονικού διαστήματος 90 ημερών, πλην όμως η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να λειτουργεί νόμιμα, μέχρι να πληρωθεί η κενή θέση.

Οπως αναφέρεται «καμία πράξη ή διαδικασία της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν καθίσταται άκυρη λόγω της κένωσης θέσης. Σε περίπτωση αδυναμίας διορισμού μέρους, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ( σ.σ των 90 ημερών), τα όργανα συγκαλούνται και λειτουργούν νόμιμα, μέχρι το διορισμό νέων μελών εφόσον υπάρχει απαρτία».

Με την τροπολογία επέρχονται και αλλαγές ως προς τη διαδικασία επιλογής μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του Γενικού Συμβουλίου. Η λίστα υποψηφίων που καταθέτει η Επιτροπή Επιλογής στον υπουργό Οικονομικών θα ισχύει για έξι μήνες με βάσει τις τροποποιούμενες διατάξεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία δεν μπορεί να επιλεγούν ως μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, πρόσωπα, που:

  • Εχουν καταδικαστεί με οριστική απόφαση για αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης με ή χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής της ποινής αυτής σε χρηματική
  • Εχουν κηρυχθεί σε πτώχευσης
  • Λόγω οποιουδήποτε παραπτώματος δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την άσκηση επαγγέλματος ή έχουν αποκλειστεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα ως προς την άσκηση επαγγέλματος ή τους έχει απαγορευθεί να ασκούν καθήκοντα διευθυντή ή υπαλλήλου στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα
  • Εχουν διατελέσει υπάλληλοι ή σύμβουλοι τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα ή κατέχουν μετοχικό κεφάλαιο ή συμμετοχές που συνδέονται άμεσα με πιστωτικά ιδρύματα αξίας 100.000 ευρώ και πάνω κατά τα τελευταία τρία χρόνια πριν την τοποθέτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Ταμείο προχώρησε στη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη θέση του CEO. Ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την παρ. 5, του άρθρου 4 του Ν. 3864/2010. Το εύρος της αμοιβής θα κυμαίνεται από €180.000 έως €270.000 και η διάρκεια του διορισμού δύναται να ανανεωθεί και δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΧΣ τροπολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ